Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - En toch is vv Capelle leuker dan Oranje

Algemeen 399 keer gelezen

De FIFA dwingt moderne en rijke voetballers als moderne slaven om niet te protesteren, hun wil is immers wet. Stoere verdedigers als Van Dijk zwichten en dragen hun normen en waarden over om geen geel te krijgen. Weg praatjes en principes, uit angst. 

Vergelijkbaar met wat de slaven aldaar meemaakten in Qatar? Angst. Geenszins vergelijkbaar maar een statement als Ikverticket, Koning, Emir, admiraal, de pot op kunnen ze allemaal, had op zijn plaats geweest. Ik ben een megagroot voetballiefhebber. Burgemeester Oskam appte me onlangs zelfs nog dat ik ‘voetbalgek’ ben. Maar toch doet dit WK me amper wat. Zal best wedstrijden kijken van de toplanden, maar het is een vreemd WK. Ik heb sowieso weinig met menig over hun sokkel getilde vedetten als Berghuis, Blind, Depay en Lang. Ben meer van het type Bijlow, De Vrij, Dumfries, De Roon, Koopmeiners, Malacia. Normale types, nuchtere jongens.

Louis van Gaal gaf november 2011 een gasttraining aan vv Capelle. Ik interviewde hem weer eens en we hadden al die jaren best een klik als oud-gymnastiekdocenten. Maar daarna ben ik zijn gedrag toch anders gaan analyseren als gedragsspecialist. Op datzelfde complex ‘t Slot zag ik afgelopen zaterdag Capelle met 2-0 winnen van koploper Odin. Middenvelder Joshua Kassels scoorde twee maal en het team van interim-coach Roy Brinkman pakte onder zijn leiding nu drie maal de volle winst. Er werd gestreden om elke bal. De lichtmasten waren aan, de straalkachels brandden op het balkon en het was ijskoud. Een heel contrast met Qatar, waar men met de airco’s niet let op energieverspilling. Desalniettemin heb ik op ‘t Slot meer genoten van een potje voetbal dan afgelopen maandag (zelfde uitslag). vv Capelle is nu de runner-up. Zaterdag wacht De Dijk, dat onderaan staat, op 3 december komt Poortugaal naar Capelle. Ik kan iedere voetballiefhebber aanraden gewoon ouderwets het amateurvoetbal op te zoeken, of een andere amateursport. Daar wordt immers nog echt strijd geleverd. De hype rondom Oranje is er momenteel toch niet. Ook in Capelle durft menigeen onder druk en angst voor gezeur van de wokers niet zijn winkel, huis of tuin te versieren. De angst regeert immers overal. Onder de moderne slaven, de vedetten, de medewerkers van Matthijs en onder menigeen thuis.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30