Scholen gaan samen.
Scholen gaan samen. Foto: 123RF.com

Comenius College wordt uitgebreid met De Meerpaal

30 jun, 15:11 Algemeen 1 keer gelezen

CAPELLE  • Het Comenius College wordt vanaf 1 augustus uitgebreid met De Meerpaal, een in Prins Alexanderpolder gevestigde school voor vmbo-t (mavo), -kader en -basis met extra ondersteuning. 

Deze ontwikkeling past volgens de betrokkenen binnen de sturingsfilosofie van Comenius Voortgezet Onderwijs (CVO) die neerkomt op het vormen van sterke scholen binnen een regionale context, zo laten de beide scholen weten. 

De ouders van de leerlingen van beide scholen zijn inmiddels ingelicht over de uitbreiding van CVO. e voorbereidingen zijn inmiddels gestart en nog steeds in volle gang. 

De Meerpaal ressorteerde tot nog toe onder Christelijke Scholengemeenschap Calvijn, maar daar komt dus binnenkort verandering in. De Meerpaal is een school voor vmbo-t (mavo), -kader en -basis met extra ondersteuning, waar ook leerlingen met een tl-advies en extra ondersteuningsbehoefte welkom zijn. 

De leerlingen van De Meerpaal hebben om wat voor reden dan ook te maken met belemmerende factoren als leerachterstanden, dyslexie, dyscalculie, faalangst of concentratieproblemen. De Meerpaal biedt deze kinderen, die in cognitief of sociaal-emotioneel opzicht ‘anders’ zijn, een veilige en uitdagende leeromgeving.

“De uitbreiding van het Comenius College met De Meerpaal zorgt ervoor dat onze scholengroep wordt uitgebreid met een nog diverser onderwijsaanbod”, zo schrijven beide scholen aan de ouders. Om er aan toe te voegen: “In de dagelijkse gang van zaken op school verandert er voor u en uw zoon/dochter niets. De huidige Comenius scholen behouden hun eigen schoolleiding, alleen wordt er een extra school toegevoegd. “

In de zomer worden alle werkzaamheden verricht die een soepele overgang moeten waarborgen. Zowel het Comenius College als De Meerpaal laten weten uit te zien naar de nieuwe samenwerking!    

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00