• Impressie van herontwikkeling Meeuwensingel.
• Impressie van herontwikkeling Meeuwensingel. (Foto: Guus Baks)

Capelle tekent overeenkomst met ontwikkelaars Meeuwensingel

  •   keer gelezen

CAPELLE • Tijdens de Provada (vastgoedbeurs) in Amsterdam heeft de gemeente Capelle aan den IJssel een samenwerkingsovereenkomst getekend met ontwikkelcombinatie Stevast Ontwikkeling en Stebru Ontwikkeling. 


Aan de Meeuwensingel worden 179 nieuwbouwwoningen, een scholencomplex voor drie basisscholen en diverse voorzieningen gebouwd. De start van de bouw van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor het derde kwartaal 2023.

Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst zet de gemeente weer een belangrijke stap bij de herontwikkeling van het gebied rond de Meeuwensingel. De 179 eengezinswoningen en appartementen vallen in verschillende prijscategorieën. Woningbouwcorporatie Havensteder wordt eigenaar van 25 sociale huurappartementen. Gemeente Capelle aan den IJssel: “Met verschillende soorten woningen bouwen we voor verschillende doelgroepen en prijsklassen. Het gebied krijgt met de nieuwe woningen en de verschillende voorzieningen een flinke kwaliteitsimpuls.” 

Schoolcomplex met drie scholen en KinderLab
Behalve de woningen en appartementen wordt er ook een schoolcomplex voor de basisscholen de Klim-Op, de Horizon en de Montessorischool gebouwd. Het succesvolle KinderLab dat nu aan de Reigerlaan 66 zit, krijgt ook een plekje in het scholencomplex. Daarnaast wordt gekeken of het tijdelijke Huis van de Wijk een permanente plek in de plint van het appartementencomplex krijgt. Behalve stenen huizen en een schoolcomplex krijgt de Meeuwensingel ook een groen park en een speelgebied voor de wijk.

De herontwikkeling zal plaatsvinden op het gebied tussen de Meeuwensingel, Roerdomplaan, Reigerlaan en Rivierweg. 

Kringloopwinkel Rataplan komt niet terug in dit gebied, zegt een woordvoerder van de gemeente. “De huur van Rataplan is altijd tijdelijk geweest. Vanuit Rataplan ligt momenteel ook geen vraag om zich in het gebied te vestigen. Dat geldt ook voor de sportschool.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan