• Burgemeester Oskam spreekt de nieuwe Nederlanders toe.
• Burgemeester Oskam spreekt de nieuwe Nederlanders toe. Foto: Jan Kok

27 Capellenaren ontvangen Nederlandse nationaliteit

Algemeen 462 keer gelezen

CAPELLE • Donderdag 12 mei kon sinds lange tijd de naturalisatie ceremonie weer doorgaan. Hierbij ontvingen 18 volwassenen en 9 kinderen de Nederlandse nationaliteit. 

In maart 2020 kwam er door de corona pandemie abrupt een einde aan deze ceremonies en werden alle documenten voor de nieuwe Nederlanders per post verzonden. In het bijzijn van burgemeester Peter Oskam legden de nieuwe Capellenaren de ‘verklaring van verbondenheid’ af om Nederlander te kunnen worden. 

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst en het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Mensen vanaf 16 jaar die Nederlander willen worden, zijn verplicht aan de ceremonie deel te nemen. Tijdens de ceremonie legt iedereen vanaf 16 jaar een verklaring af waarmee ze beloven de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren. Na het afleggen van deze ‘verklaring van verbondenheid’ ontvangen ze het Koninklijk Besluit of Optiebevestiging van het Nederlanderschap waarmee ze hun paspoort kunnen aanvragen. 

Peter Oskam: “Het is fijn dat we deze bijeenkomst weer kunnen organiseren. Ik ontvang deze nieuwe Capellenaren graag persoonlijk om de verklaring van ze te horen en het Koninklijk Besluit of Optiebevestiging te overhandigen. We kijken naar een leuke film over Capelle, ik geef een toespraak en we drinken een kopje koffie samen. Uiteraard mag het maken van foto’s niet ontbreken en geven we een passend geschenk. Volwassenen krijgen een bos bloemen en een Nederlandse vlag en voor de kinderen hebben we een pen in de vorm van een tulp.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15