• Burgemeester Oskam spreekt de nieuwe Nederlanders toe.
• Burgemeester Oskam spreekt de nieuwe Nederlanders toe. (Foto: Jan Kok)

27 Capellenaren ontvangen Nederlandse nationaliteit

  •   keer gelezen

CAPELLE • Donderdag 12 mei kon sinds lange tijd de naturalisatie ceremonie weer doorgaan. Hierbij ontvingen 18 volwassenen en 9 kinderen de Nederlandse nationaliteit. 


In maart 2020 kwam er door de corona pandemie abrupt een einde aan deze ceremonies en werden alle documenten voor de nieuwe Nederlanders per post verzonden. In het bijzijn van burgemeester Peter Oskam legden de nieuwe Capellenaren de ‘verklaring van verbondenheid’ af om Nederlander te kunnen worden. 

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst en het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Mensen vanaf 16 jaar die Nederlander willen worden, zijn verplicht aan de ceremonie deel te nemen. Tijdens de ceremonie legt iedereen vanaf 16 jaar een verklaring af waarmee ze beloven de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren. Na het afleggen van deze ‘verklaring van verbondenheid’ ontvangen ze het Koninklijk Besluit of Optiebevestiging van het Nederlanderschap waarmee ze hun paspoort kunnen aanvragen. 

Peter Oskam: “Het is fijn dat we deze bijeenkomst weer kunnen organiseren. Ik ontvang deze nieuwe Capellenaren graag persoonlijk om de verklaring van ze te horen en het Koninklijk Besluit of Optiebevestiging te overhandigen. We kijken naar een leuke film over Capelle, ik geef een toespraak en we drinken een kopje koffie samen. Uiteraard mag het maken van foto’s niet ontbreken en geven we een passend geschenk. Volwassenen krijgen een bos bloemen en een Nederlandse vlag en voor de kinderen hebben we een pen in de vorm van een tulp.” 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan