• April Mannes met begeleiding van Diego Lucas op gitaar.
• April Mannes met begeleiding van Diego Lucas op gitaar. Foto: Aangeleverd

Opbrengst examenconcert Comenius College voor Oekraïne

4 apr, 17:00 Algemeen 61 keer gelezen

CAPELLE • De havo- en vwo-eindexamenleerlingen van het Comenius College die het eindexamen muziek doen, kregen de gelegenheid hun eindexamenconcert in een echt theater te doen. Zij lieten in het Isala Theater dan ook hun mooiste performance zien. De opbrengst van de kaartverkoop en donaties (1865 euro) ging naar Giro 555 voor Oekraïne.

Het eindexamenconcert voor het vak muziek is voor het Comenius College niet nieuw: het is een echte traditie. Ook vorig jaar vond het plaats in het Isala Theater, toen helaas zonder publiek wegens de coronamaatregelen. Een livestream bood uitkomst, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als zingen voor een volle zaal. Gelukkig was dit jaar op elke stoel wel een trotse ouder, opa, oma, docent of medeleerling te vinden. Zij kregen nummers te horen als Piano Man van Billy Joel, prachtig gezongen door Lelie, en David Bowie’s Life on Mars?, waar Micah een geheel eigen en bijzondere draai aan heeft weten te geven. 

Voor de meeste eindexamenkandidaten was het de eerste keer dat zij op een podium stonden, maar niet voor Sterre. Al meerdere keren zong zij - solo of met een medeleerling - in de aula van de school. Maar uitgerekend deze avond had ze een groot probleem: haar stem is weg. Ze wilde wel, maar er kwam gewoon geen geluid uit. Zichzelf begeleidend achter de piano speelt ze een medley van jaren ’80-nummers en werd het publiek sporadisch getrakteerd op haar geweldige stem. Girls just wanna have fun, maar dan moet die stem wel meewerken. 

Voor de artiesten op het podium was dit een eindexamen; elke leerling is becijferd door muziekdocenten Noortje Vroemen en Harry Jansen. Zij hebben vanaf september met de leerlingen gewerkt aan deze indrukwekkende avond. Het harde werken werd na het laatste nummer beloond met een groots applaus en rozen voor de artiesten. En Sterre? Zij heeft ondanks haar verloren stem alsnog een geweldige avond gehad. 

• Sterre van Wijk en Aya Ahman tijdens de uitvoering van hun gezamenlijke bijdrage.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30
Afbeelding
Column - Ronde van West is een Capels begrip Algemeen 10 aug, 16:00
Afbeelding
‘Skate Fever is een plek voor jong en oud’ Algemeen 10 aug, 13:30
Afbeelding
Oekraïense kunstexpositie in Rivium geopend Algemeen 10 aug, 11:30
Afbeelding
Judith Kraak: Passie voor bijen en natuur Algemeen 10 aug, 09:15