• April Mannes met begeleiding van Diego Lucas op gitaar.
• April Mannes met begeleiding van Diego Lucas op gitaar. (Foto: Aangeleverd)

Opbrengst examenconcert Comenius College voor Oekraïne

  •   keer gelezen

CAPELLE • De havo- en vwo-eindexamenleerlingen van het Comenius College die het eindexamen muziek doen, kregen de gelegenheid hun eindexamenconcert in een echt theater te doen. Zij lieten in het Isala Theater dan ook hun mooiste performance zien. De opbrengst van de kaartverkoop en donaties (1865 euro) ging naar Giro 555 voor Oekraïne.


Het eindexamenconcert voor het vak muziek is voor het Comenius College niet nieuw: het is een echte traditie. Ook vorig jaar vond het plaats in het Isala Theater, toen helaas zonder publiek wegens de coronamaatregelen. Een livestream bood uitkomst, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als zingen voor een volle zaal. Gelukkig was dit jaar op elke stoel wel een trotse ouder, opa, oma, docent of medeleerling te vinden. Zij kregen nummers te horen als Piano Man van Billy Joel, prachtig gezongen door Lelie, en David Bowie’s Life on Mars?, waar Micah een geheel eigen en bijzondere draai aan heeft weten te geven. 

Voor de meeste eindexamenkandidaten was het de eerste keer dat zij op een podium stonden, maar niet voor Sterre. Al meerdere keren zong zij - solo of met een medeleerling - in de aula van de school. Maar uitgerekend deze avond had ze een groot probleem: haar stem is weg. Ze wilde wel, maar er kwam gewoon geen geluid uit. Zichzelf begeleidend achter de piano speelt ze een medley van jaren ’80-nummers en werd het publiek sporadisch getrakteerd op haar geweldige stem. Girls just wanna have fun, maar dan moet die stem wel meewerken. 

Voor de artiesten op het podium was dit een eindexamen; elke leerling is becijferd door muziekdocenten Noortje Vroemen en Harry Jansen. Zij hebben vanaf september met de leerlingen gewerkt aan deze indrukwekkende avond. Het harde werken werd na het laatste nummer beloond met een groots applaus en rozen voor de artiesten. En Sterre? Zij heeft ondanks haar verloren stem alsnog een geweldige avond gehad. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan