<p>&bull; Het Dief- en Duifhuisje, &eacute;&eacute;n van de monumenten die open zijn tijdens de Museumdag.</p>

• Het Dief- en Duifhuisje, één van de monumenten die open zijn tijdens de Museumdag.

(Foto: Huub Lakerveld)

Museumdag in Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE • In de Nationale Museumweek houdt Capelle op zaterdag 9 april haar Museumdag. Ter gelegenheid daarvan zijn de drie musea van Capelle geopend voor het publiek. De toegang van alle drie exposities is gratis.


Als eerste een officiële opening: in het Dief- en Duifhuisje, Nieuwe Laan 11, wordt om 13:00 uur de expositie “De Dijk, tussen Kouwenhoek en ‘t Slot” geopend door buitenfotograaf Lex Broere. Getoond worden tekeningen van zijn grootvader Arie Broere, De getekende herinneringen van deze Capellenaar zijn van blijvende historische betekenis. Op de zolder wordt het verhaal van de kastelen van Capelle verteld. Om 14:00 uur een rondleiding in de omgeving en het Slotpark. 

In het Historisch Museum van Capelle aan de Bermweg 13 is de tentoonstelling “150 jaar J.A. Beijerinck gemaal” te zien, worden de pompen met regelmaat in werking gezet en kunnen bezoekers het gemaal in werking zien. Geopend van 13:00 tot 16:00 uur.

Het Van Cappellenhuis aan de Dorpsstraat 164 herbergt een van van de mooiste Regentenkamers van Nederland. Tussen 12:00 en 15:00 uur worden er rondleidingen verzorgd door vrijwilligers van de Historische Vereniging Capelle.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan