<p>&bull; Liesbeth Verheij (rechts) en haar moeder Ineke Boudestein.</p>

• Liesbeth Verheij (rechts) en haar moeder Ineke Boudestein.

(Foto: Danielle van Leeuwaarden)

Mooie mijlpaal voor Capels familiebedrijf

  •   keer gelezen

CAPELLE • Eén van Capelle’s bekendste damesmodewinkels, Ineke’s Mode aan de Bermweg, blaast in april maar liefst vijftig kaarsjes uit. Eigenaar Liesbeth Verheij nam de winkel over van haar moeder en vertelt meer over de historie van het familiebedrijf en de viering van deze mijlpaal.


“Mijn moeder begon in 1972 een modezaak in Rotterdam”, legt Liesbeth uit. “Ze heeft toen twee jaar aan de Schieweg gezeten en is daarna naar de Goudenregenstraat hier in Schenkel verhuisd. In 1987 vertrok zij naar de enkele winkel hier aan de Bermweg en een aantal jaar later is dit een dubbele winkel geworden. Zo zijn we eigenlijk steeds gegroeid.”

Zelf is Liesbeth in 1990 begonnen in de zaak van haar moeder en hebben ze altijd samen in de winkel gestaan, totdat haar moeder in 2015 met pensioen ging. “Ik heb altijd in het pand hier aan de Bermweg gewerkt. Inmiddels is er een kring met vaste klanten uit Capelle, diverse wijken van Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. Wij hebben echt een regionale functie. De beste manier om zo’n vaste groep klanten te krijgen, is mond-op-mondreclame.”

Dankzij deze klanten is Ineke’s Mode ook de lockdowns doorgekomen. “Wij hebben hier gewoon iedere dag gewerkt”, zegt Liesbeth. “En elke dag belden er lieve klanten om te vragen of ik nog wat leuks had. Ze kwamen op de fiets hierheen, wij hebben kleding thuis bezorgd; als je dat type klanten hebt, gaat werken eigenlijk vanzelf.”

Het helpen en blij maken van klanten is voor Liesbeth één van de grootste motivaties om in een kledingzaak te werken. “Vooral vrouwen kunnen soms best onzeker of erg zelfkritisch zijn. Door de ervaring kan ik snel herkennen wat voor type vrouw de winkel binnenstapt en daardoor snel de passende kleding bij zoeken. De klant staat wel centraal, dus wij hebben een meer adviserende rol. Wij nemen dat heel serieus. Als de klant uiteindelijk blij de winkel uitgaat met mooie kleding, halen wij daar veel plezier uit.”

Er komt heel wat kijken bij het hebben van een damesmodezaak, aldus Liesbeth. “We hebben een webshop, inkoop, het aankleden van de etalage, natuurlijk het helpen van klanten. Gelukkig hebben we een vast team van vijf mensen met veel winkelervaring; het is ook fijn voor de klanten om bekende gezichten te zien met weinig verschuivingen. Op die manier kun je ook vertrouwen opbouwen.”

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan