• Jino begon na lockdown al om 5:00 uur met nagelbehandelingen.
• Jino begon na lockdown al om 5:00 uur met nagelbehandelingen. Foto: Aangeleverd

Jino’s nagel- en massagesalon direct na lockdown om 5:00 uur open

Algemeen 699 keer gelezen

CAPELLE • Klokslag 5.00 uur op zaterdag 15 januari stond Kriss (36) uit Capelle aan den IJssel binnen bij nagel- en massagesalon JINO’S Nails & Thai Massage. 

Jino (35), manicure, pedicure en masseur, opende zijn salon aan de Bermweg in de Capelse wijk Schenkel extra vroeg vanwege de vele boekingen voor behandelingen na drie weken lockdown. Kriss: “Ik ben zó ontzettend blij dat die lockdown voorbij is. Ik zei aan het begin al gelijk tegen Jino: “Ik wil de eerste zijn zodra je salon weer open mag. En Jino heeft z’n woord gehouden”. 

Kriss had het vroeg opstaan er graag voor over. “Het was zeker even schrikken toen daarnet de wekker ging, hoor. Maar ik stond te springen om eindelijk weer m’n nagels laten doen. Ik miste ook gewoon het gezellig kletsen met Jino tijdens m’n manicure. Elke afspraak bij hem is echt een verwenmoment voor mezelf. Mijn nagels zijn nadien altijd heel schoon en erg mooi.” 

Sinds juli 2020 heeft Jino, geboren en getogen in Thailand, zijn eigen salon. Jino: “Natuurlijk vind ik het belangrijk dat we met z’n allen het coronavirus onder controle krijgen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen. Maar voor mij zijn lockdowns erg ingrijpend. Ik ben steeds m’n werk en inkomen kwijt. En ik val al anderhalf jaar buiten alle steunpakketten door de overheid. Mijn vaste lasten gaan allemaal wel door tijdens lockdowns. Als nieuwe ondernemer kan ik mijn hoofd bijna niet boven water houden.”

Toch zat Jino ook deze lockdown niet bij de pakken neer. Hij greep het noodgedwongen thuiszitten aan om de kwaliteit van onder meer zijn nail art en massagetechnieken nog verder te verbeteren. “Ik geniet van het mooier maken van de vinger- en teennagels van mensen. Mijn Thaise massages zorgen er juist voor dat mensen zichzelf gezonder voelen. Enkele klanten hadden al jaren pijnen en vermoeidheid. Die klachten zijn over sinds mijn massages. Dáár doe ik het voor. Mijn salon is voor veel mensen een rustpunt voor hun zintuigen”, vertelt Jino.

Kriss was op zaterdag 15 januari de eerste, maar zeker niet de enige bij JINO’S. Nadat enkele dagen eerder bekend werd dat contactberoepen vanaf zaterdag weer aan het werk mogen, was in mum van tijd de hele zaterdag volgeboekt. Maar appjes en telefoontjes om een afspraak te maken, bleven komen. Jino: “Daarom zei ik voor de grap dat ik vandaag wel eerder open ga, meteen om 5.00 uur. Dan eindigt de lockdown officieel. Ik dacht: ‘niemand wil zo vroeg’. Maar Kriss is zo lief en was meteen enthousiast om de allereerste te zijn. Het wordt een lange dag. Maar ik heb iedereen gemist. Ik ben blij om weer aan het werk te kunnen.” 

Vanaf maandag 17 januari is de salon aan de Bermweg 286-A in wijk Schenkel als vanouds open van maandagen tot en met zaterdagen. Meer informatie over de salon staat op instagram.com/jinos.nt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 15 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 18 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58