• Joery Kaashoek, één van de ervaren krachten van SVS.
• Joery Kaashoek, één van de ervaren krachten van SVS. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Gewoon gelukkig bij SVS

Algemeen 314 keer gelezen

CAPELLE • Joery Kaashoek liep enorm te balen toen medio november de amateurvoetbalcompetitie werd stilgelegd. De door het kabinet ingestelde avond-lockdown zorgde ervoor dat er in de avonduren niet meer getraind kon worden en wedstrijden om-het-echie werden gecanceld.

“We zaten nét lekker in ons ritme,” verzucht de rechtsback van SVS. Kaashoek doelt op een serie van drie wedstrijden waarin SVS tegen relatief sterke tegenstanders ongeslagen bleef. Uit bij Sparta wonnen de Schollevaarders, tegen CION en Spirit werden verdienstelijke remises geboekt. Daarmee toonde het elftal van trainer Roy Brinkman dat het de moeizame start van het seizoen goed had weten om te buigen. “In het begin van de competitie waren we wat zoekende”, blikt Joery Kaashoek terug. “Er moesten wat nieuwe spelers worden ingepast. Dat vergt altijd enige tijd. Bovendien speelden we in die eerste fase tegen de complete top van onze afdeling. In de eerste wedstrijd kregen we op de broek van Hellevoetsluis, vervolgens gingen we hard onderuit tegen DCV. Maar uit bij Sparta herstelden we ons. We wonnen met 2-3. Heerlijk, vooral ook omdat er sprake is van rivaliteit tussen Sparta en SVS. Veel spelers van beide clubs kennen elkaar uit het verleden en willen absoluut niet van elkaar verliezen. In dat duel kwamen onze sterke eigenschappen goed aan de oppervlakte. Er was strijdlust. En we boekten succes. Sindsdien zijn we weer het elftal waar geen enkele club graag tegen voetbalt. Tot de tanden toe bewapend en solide”.

Nee, SVS gaat niet meedoen om de titel in de tweede klasse B, weet ook Joery Kaashoek. “Dat is ons doel ook niet. Vooraf hebben we met elkaar afgesproken dat we het linkerrijtje willen bereiken. Een eindklassering in de top 6 zou prima zijn. En uiteraard kijken we stiekem naar mogelijkheden om de nacompetitie te bereiken. De tweede periode zou mogelijkheden kunnen bieden, omdat we daarin vooral de wat lager geklasseerde teams treffen. Juist daarom is het zo jammer dat de boel nu weer stil ligt”.

Kaashoek kan zich overigens niet voorstellen dat ie ooit nog voor een andere club dan SVS zal voetballen. “Ik zou er absoluut geen moeite mee hebben om mijn voetbalbestaan hier af te bouwen”, zegt de 25-jarige rechtsback van de Capelse zaterdagtweedeklasser. “Ik speel hier nu een jaar of zes in het eerste elftal en voel me erg thuis bij SVS. Ik behoor zo langzamerhand tot de inboedel en behoor tot de meest ervaren spelers. Niks mis mee. Het leven is goed op sportpark Schenkel”.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 17 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55