Foto: Huub Lakerveld

Zwarte komedie van Capelse bodem

  •   keer gelezen

CAPELLE • Het Capelse Jongerentheater Quint staat eind november weer op de planken met een voorstelling voor twaalf-plussers. Het is de eerste voorstellingen voor ‘oudere mensen’ sinds lange tijd. De eerste repetities begonnen al in 2019, maar na een gedwongen pauze staan de acteurs te springen om weer het theater in te mogen.


De voorstelling ‘Geluk’ legt ideologieën zoals het communisme en humanisme langs de meetlat, maar richt zich vooral op het geluk dat je bij jezelf moet vinden. “Het hoofdpersonage Mitchell wordt eigenlijk tachtig minuten lang belaagd door mensen met een plan”, vertelt regisseur Jeroen Rozendaal. “Hij bekeert zich van de ene stroming naar de andere, maar dat wordt hem altijd fataal. Iedereen neemt hem te grazen. Het gaat er niet per se om dat deze ideologieën slecht zijn, maar dat het soms zo georganiseerd is dat je stopt met nadenken”.

Elke zondag wordt er flink gerepeteerd door het gezelschap. Naast gesproken teksten is er ook zang en dans. “Daar doen wij het voor, dat maakt het leuk”, vindt hoofdrolspeler Mike Berendsen (’Mitchell’). De mensen in de zaal kunnen genieten en ik kan plezier maken met mijn collega’s op de vloer”.

Anne Schmitz en Vonne Biemond werden na audities ook gevraagd om mee te spelen in het theaterstuk. Anne Schmitz zegt dat de spelers van tevoren weinig weten over hun rol. “We krijgen een inleiding of samenvatting, maar eigenlijk zegt het stuk nooit waar het echt over gaat”, lacht ze. “Maar uiteindelijk maak je je de rol ook eigen”, vult Vonne Biemond aan. De acteurs hebben veel zin in de première. “Eindelijk, want iedereen in onze omgeving vraagt zich al lang af: “Wat is het?”. Nu kunnen we eindelijk laten zien wat wij hebben gedaan”.

‘Geluk’ is op 24, 25, 27 en 28 november te zien in het Isala Theater.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan