Foto: 123rf.com

Rijbewijskeuring voor senioren in Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE • Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op maandag 8 november.


De volgende keuring is op 6 december en vervolgens eens per maand, bij Canaalstaete, Kanaalweg 33. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 085 - 48 83 616. Zelf een datum reserveren kan via de website www.goedkopekeuringen.nl

Tarieven zijn 45 euro voor 75-plussers, B/E rijbewijzen en mensen die een medische keuring nodig hebben, en 55 euro voor C/D/E rijbewijzen en Taxipas. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voor de keuring dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op cbr.nl (inloggen met DigiD).

Na beantwoording van de vragen kan de Gezondheidsverklaring naar het CBR gestuurd worden. Het kan een aantal weken duren voordat de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd worden (per post of via de mail). 

De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten