• Felicitaties van burgemeester Oskam voor het echtpaar Van Wingerden.
• Felicitaties van burgemeester Oskam voor het echtpaar Van Wingerden. (Foto: Jan van der Arend)

Echtpaar Van Wingerden 60 jaar getrouwd

  •   keer gelezen

CAPELLE • Leen en Ria van Wingerden vierden op 26 oktober hun 60-jarig huwelijksjubileum.


Leen & Ria van Wingerden zijn beide geboren in Rotterdam (Leen in Charlois en Ria in Delfshaven). Omdat er een woning te kort was in 1959 zijn zij ingetrokken bij de ouders van Ria op de Rembrandtsingel in Capelle aan den IJssel. Zij trouwden op 26 oktober 1961 in het oude stadhuis op de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel. Leen werkte voordat hij bij De Glopper begon als leraar Frans en Geschiedenis eerst bij Meester Cupedo op De Slotschool.

Ook Ria heeft daar lesgegeven in deze tijd als onderwijzeres. Leen is gek op sport, voetbal, de Tour de France en was toen ook al zeer actief bij voetbalclub VV Capelle en organiseerde namens het Oranje Comité diverse evenementen waaronder het Bevrijdingsfeest van 1965, waar per helikopter broodjes werden gedropt van Bakker Roos.

In 1963 gingen zij aan de Roerdomplaan wonen, waar Marcel en Sylvia zijn geboren. In 1969 verhuisden zij naar de Wiekslag waar Jenny werd geboren. In deze tijd had Capelle aan den IJssel slechts 7000 inwoners. De nieuwbouwwijk in Oostgaarde werd ontwikkeld en ze bemachtigden een nieuwbouwwoning op het Rogaland die in 1973 werd betrokken. Heden wonen zij nog altijd op dit adres en genieten nog dagelijks van Capelle, zoals het herkent worden door oud leerlingen met mooie oude verhalen, maar ook Ria die nog steeds actief tennist bij de Hoge Dorpspolder.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten