Foto: Jan van der Arend

Fotoreportage Ronde van West

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op zaterdag 16 oktober gingen honderden lopers van start tijdens de dertiende editie van de Ronde van West.


Een uitbundig zonnetje en een licht frisse bries; de omstandigheden voor snelle tijden en loopplezier waren optimaal in Capelle-West. Bij de start/finish in de Willem Barentzstraat speelde een drumband opzwepende muziek, ter ondersteuning van de deelnemers. Zoals gebruikelijk werden tijdens de Ronde van West de 1-kilometer juniorenloop, 2-kilometer jeugdloop, de 5 kilometer en de 10 kilometer afgelegd.

Bij de junioren was Gijs Hofman uit Krimpen aan den IJssel de snelste, in een tijd van 4:45. Bodi van Golden uit Capelle aan den IJssel schreef de 2 kilometer bij de jeugd op zijn naam, met een tijd van 7:09. Op de 5 kilometer zegevierde Khalid Mokhtari uit Rotterdam (16:05) en bij de 10 kilometer liet Niels Baljet iedereen achter zich, met een verdienstelijke tijd van 31:13. Bij de dames kwam Romy Schuttevaer als eerste over de finish op de tijd 10 kilometer. Zij legde afstand af in een tijd van 41:29. 

De organisatie had een gevarieerd parcours afgelegd; de route liepen grotendeels door Capelle-West. De deelnemers op de 10 kilometer liepen echter ook langs de Algerabrug en de Van Brienenoordbrug. 

Deelnemers moesten enkele maanden langer geduld hebben om de Ronde van West te kunnen rennen. De originele datum was 24 augustus, maar door nieuwe coronamaatregelen moest het hardloopevenement verzet worden naar afgelopen zaterdag.

Volgend jaar vindt de Ronde van West plaats op dinsdag 16 augustus. Dan wordt er in de avond gelopen.

Redactie
Huub Lakerveld

Fotografie
Huub Lakerveld, Jan van der Arend en Krystelle Bolivar

Meer informatie
https://www.rondevanwest.nl/

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten