Foto: Stockfoto

Kinderen IJsselkids storten zich op project ‘De Wereld in 2050!’

  •   keer gelezen

CAPELLE • Kinderen van IJsselkids Kinderopvang bouwen aan hun toekomst voor De Wereld in 2050! 


Rijden we in 2050 nog in auto’s? Dragen we nog spijkerbroeken? Gebruiken we nog een mobiele telefoon? En hoe hoog ligt de zeespiegel? Dit is een greep uit de vragen waar de kinderen van IJsselkids zich mee bezighouden tijdens het project De Wereld in 2050!, dat 18 oktober van start gaat.

In oktober vindt de jaarlijkse Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Meer dan 2600 designers laten daar hun werk zien. Binnen IJsselkids hebben wij honderden aanstormende talenten. Reden genoeg voor een eigen ontwerpweek: De Wereld in 2050! Een voorwerp, een schilderij, een kledingstuk, of iets heel anders. Alles kan en mag tijdens dit project. Samen met de pedagogisch medewerkers ontwerpen de kinderen van 18 tot en met 22 oktober iets waarvan zij denken dat we gebruiken in 2050. In de afgelopen weken is er al veel materiaal verzameld: lappen stof, verpakkingsmaterialen, paperclips, vondsten tijdens het buitenspelen; genoeg om mee aan de slag te gaan.

Winnaar in CORPUS

Na de ontwerpweek verschijnen alle ontwerpen online voor een veiling. Alle deelnemers kiezen hun favoriete drie ontwerpen. Niet alleen IJsselkids doet mee, ook andere kinderopvangorganisaties en jeugdhulporganisaties uit de regio doen mee. Als prijs mag het winnende team zijn design bewonderen in CORPUS.

Het Jaar van de Toekomst

De SWKGroep, bedenker van het project, legt elk jaar de focus op een thema. In 2021 worden de kinderen meegenomen naar de toekomst: een jaar vol dromen, over leven in 2050 en nieuwe trends. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever maar ook efficiënter en duurzamer. Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van de SWKGroep gaan samen met de kinderen op weg naar de wereld van 2050. Het project De Wereld in 2050! past hier perfect bij.

Over IJsselkids

IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. IJsselkids biedt alle opvangsoorten aan kinderen van nul tot en met dertien jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten