Foto: 123rf.com

Duurzame Mobiliteit Markt op zaterdag

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op zaterdag 9 oktober vindt op het Stadsplein in Capelle de Duurzame Mobiliteit Markt plaats. De markt duurt van 10.30 tot 16.30 uur en is vrij toegankelijk voor publiek. 


Tijdens de markt informeren De Verkeersonderneming en de gemeente bezoekers op een leuke manier over verschillende vormen van duurzaam vervoer.

De markt vindt plaats naast Winkelcentrum De Koperwiek, op de plek van de reguliere donderdagmarkt. Tijdens de markt zijn er allerlei stands en activiteiten rondom het thema duurzaam vervoer. Met name de fiets en andere tweewielers krijgen een podium. Zo kunnen kinderen een ritje kunnen maken op allerlei bijzondere fietsen van Circus Hannes of een eigen fietskunstwerk maken bij de Fiets-je-schilderij stand. Behalve verschillende soorten fietsen zijn er met dank aan Bike Vision ook elektrische motoren op de markt te bezichtigen. Bezoekers kunnen zelfs ter plekke hun fiets laten repareren bij De fietsen van Capelle.

De markt is onderdeel van een breder pakket aan acties die het gebruik van de fiets stimuleren in Capelle en de omliggende gemeentes. Voor Capellenaren zijn nog meer uitprobeer- en kortingsacties beschikbaar. Ook zullen er komende tijd fietsreparatiedagen georganiseerd worden in verschillende wijken in de gemeente. Informatie over lopende en toekomstige acties is te vinden op ways2go.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten