Foto: Stockfoto

Coming Out Dag in Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE • De regenbooggemeente Capelle aan den IJssel viert op maandag 11 oktober de Internationale Coming Out Dag. 


De gemeente grijpt deze dag aan om extra aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI+-ers. De regenboogvlag wordt dit jaar weer gehesen en blijft daarna in de mast. Theater aanZ speelt de voorstelling ‘David’ in CAPSLOC en op het stadsplein kunnen Capellenaren een kleurige foto laten maken. 

Wethouder Marc Wilson: “Capelle zet zich actief in om de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten. We staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en mag houden van wie die wil. Door op Coming Out Dag met vele organisaties in de stad de regenboogvlag te hijsen en het op andere manier zichtbaar te maken, benadrukken we dit”. 

Op zaterdag 9 oktober kan iedereen tussen 12.00 en 15.00 uur op het Stadsplein al een foto van zichzelf laten maken, uitgedost in allerlei regenboog versierselen. Ook hijst wethouder Marc Wilson op maandag 11 oktober samen met Capellenaren de regenboogvlag bij het stadhuis. Iedereen is van harte uitgenodigd om 9.15 uur hierbij aanwezig te zijn. Daarna is er de mogelijkheid binnen nog even na te praten. 

Op dezelfde dag speelt Theater aanZ de voorstelling “David” in ­CAPSLOC. Een voorstelling over geloof, hoop en liefde. Kaarten reserveren kan via www.capsloc.nl. De gemeente publiceert tussen Coming Out Dag en Paarse Vrijdag (10 december) verhalen van Capelse LHBTI+-ers en mensen die nauw betrokken zijn bij LHBTI+-ers. Op Paarse Vrijdag worden de verhalen gebundeld uitgebracht. Zelf een verhaal insturen kan via communicatie@capelleaandenijssel.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten