Afbeelding
Foto: Stockfoto

Acht Capelse clubs doen mee aan Grote Clubactie

16 sep, 10:10 Algemeen 76 keer gelezen

CAPELLE • Het is weer tijd voor de Grote Clubactie en acht Capelse verenigingen doen dit jaar mee.

De Grote Clubactie is een fondsenwervende actie om verenigingen een steuntje in de rug te geven. Dit gebeurt door de verkoop van loten, waarvan 80 procent terugvloeit naar de clubkas. De inzamelingsactie vindt plaats op zaterdag 18 september.

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen anderhalf jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt. 

Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”

In Capelle doen Euro Stars, Korfbal Combinatie Capelle, TurnAround, Cady ‘73, SSV Klim-op, Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk, Sparta Rugby, Eagle Gym mee aan de Grote Clubactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
‘Skate Fever is een plek voor jong en oud’ Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Oekraïense kunstexpositie in Rivium geopend Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Judith Kraak: Passie voor bijen en natuur Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vleermuizenexcursie in het Schollebos Algemeen 9 aug, 15:00
Afbeelding
Irado past werktijden aan door warmte Algemeen 9 aug, 12:30
Afbeelding
Deel Abram van Rijckevorselweg van 15 tot 24 augustus dicht Algemeen 9 aug, 10:23
Afbeelding
Gratis opvoedtraining over ADHD en ASS in Capelle Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Stoelyoga bij Inloophuis De IJssel Algemeen 8 aug, 18:30