Openlucht bioscoop.
Openlucht bioscoop. (Foto: nl.123rf.com)

Drie films tijdens openlucht bioscoop in ’s-Gravenland

  •   keer gelezen

CAPELLE • Vorig jaar kon het geen doorgang vinden, maar gelukkig wordt het initiatief dit jaar wel gerealiseerd: Openlucht Bioscoop ’s-Gravenland. Dit wijkinitiatief is voor wijkbewoners en filmliefhebbers en wordt op zaterdag 4 september gehouden.


De Openlucht Bioscoop komt op het speelveld aan de Frans Naereboutrede, waar de plek ingericht wordt met 200 zitplaatsen en een zone voor rolstoelers. Met in achtneming van de coronaregels krijgen alle bezoekers een vaste zitplaats en moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Een coronatoegangsbewijs is dan niet nodig. 

De films zullen vertoond worden op een groot LED-scherm, waardoor er ook overdag een goed beeld is. Elke bezoeker krijgt een koptelefoon, zonder deze koptelefoon is er geen geluid. Hiervoor is gekozen om geluidsoverlast bij omwonenden te voorkomen.

Er zijn drie voorstellingen. De eerste is om 13.00 uur. Dan draait de familiefilm Raya en de Laatste Draak (2021, 6+, Nederlands gesproken). Om 16.00 kunnen de bezoekers kijken naar Aladdin (2019, vanaf 9 jaar). ‘s Avonds om 20.00 uur draait The Foreigner (2018, vanaf 16 jaar).                                          
Kaartjes voor de voorstellingen kunnen worden gekocht op de website sgravenlandbios.eventbrite.nl. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd. Er zijn kaartjes verkrijgbaar voor 2,50 euro persoon. Tevens wordt er rekening gehouden met groepen tot en met vier personen, die gegarandeerd naast elkaar kunnen zitten. 

Aangezien er in de buurt weinig parkeerruimte is, worden bezoekers die met de auto komen doorverwezen naar het industriegebied aan de Kompasstraat/Sextantstraat om dan te voet naar de Frans Naereboutrede te lopen. Het advies is om te voet of op de fiets te komen. Naast het speelveld wordt een tijdelijke fietsenstalling met toezicht van vrijwilligers gerealiseerd. 

Op de dag zelf wordt geen consumptie verkocht. Daarom zijn bezoekers vrij om zelf consumptie mee te nemen. Alcohol is echter niet toegestaan.

Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de wijk met ondersteuning van WOP ’s-Gravenland en wordt mede mogelijk gemaakt door Maak Capelle. Mocht het onverhoopt een regenachtige dag zijn, dan wordt dit evenement uitgesteld naar 11 september 2021. Dit wordt tijdig gecommuniceerd.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten