Foto: Stockfoto 123RF

Meer aandacht voor de Capelse jeugd

  •   keer gelezen

CAPELLE A/D IJSSEL • De Capelse Jongerenraad geeft de komende weken extra aandacht aan Capelse jongeren die het door de beperkingen door corona moeilijk hebben. Dit doen zij samen met verschillende aanspreekpunten voor jongeren in Capelle aan den IJssel, online maar ook zichtbaar in de stad. 


Newroz Güclü is voorzitter van de Capelse Jongerenraad: “De afgelopen periode hebben sommige jongeren het best wel zwaar gehad. Contacten opdoen is belangrijk voor jeugd, omdat zij zich zo kunnen oriënteren op hun toekomst. Jongeren in Capelle hebben écht hun best gedaan. We willen echt niet alleen maar feesten, maar af en toe bij elkaar komen is wel belangrijk voor onze ontwikkeling.”

Via videoboodschappen en posters met quotes hebben verschillende Capelse aanspreekpunten voor jeugd hun trots uitgesproken om hen een hart onder de riem te steken. De Jeugd- en gezinscoach van het Centrum voor Jeugd en Gezin, de jongerencoach van Welzijn Capelle, de directeur en een docent van het Comenius Beroepsonderwijs. Maar ook de huidige Kinderburgemeester, de Capelse stadsperformer en de Capelse Jongerenraad zelf. De kernboodschap is dat jeugd belangrijk is voor de toekomst, dus #laatdetoekomstmaarkomen!

Signalen
Wethouder Ans Hartnagel: “Ik vind het bijzonder dat de Capelse Jongerenraad hier aandacht voor vraagt. Er is in de coronaperiode heel veel van de jongeren gevraagd. Van verschillende professionals krijgen we signalen dat het niet goed gaat. Zij zagen bijvoorbeeld veel jongeren met psychische klachten door eenzaamheid, overgewicht door het wegvallen hun sport en angst voor corona van ouders. We kampen nu met de gevolgen daarvan.”

De actie van de Capelse Jongerenraad loopt tot 15 september en is te volgen via Instagram: @capelsejongerenraad.

Klaas-Jan Droppert
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten