Foto: Theo Blonk/Buurtkracht
Foto: Theo Blonk/Buurtkracht

Muziek blijft het langst hangen

17 dec, 13:20 Algemeen 0 keer gelezen

Op donderdag 15 december jl. werd het project Mantelzorgmaatje muzikaal afgesloten. In het van Cappellenhuis vond een sfeervolle bijeenkomst plaats waarbij musiceren en gezelligheid centraal stonden.

CAPELLE - In de afgelopen maanden vonden in CAPSLOC bijeenkomsten plaats voor mensen met geheugenproblemen/dementie, hun partners en vrijwilligers. De vrijwilligers kregen een training en tijdens de bijeenkomsten rondom een thema vond verdere kennismaking plaats.
Een aantal vrijwilligers gaat als mantelzorgmaatje bij de echtparen thuis aan de slag. “Daar blijkt echt behoefte aan te zijn”, aldus mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok. De mantelzorgers die nu een maatje hebben gevonden met /voor hun partner, geven aan dat ze met een gerust hart weg durven als het maatje op bezoek is. Er is immers iemand in huis. Eén van de deelnemende mantelzorgers, bedankte alle betrokkenen hartelijk voor de organisatie en sprak haar waardering uit voor het project.

Matchen van vrijwilligers bij mantelzorg ook in 2017
De formule van onderlinge kennismaking in een informele sfeer heeft in het pilotproject resultaat gehad. Mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok en vrijwilligersmakelaar Yvonne van der Schelling willen graag onderzoeken of op deze manier ook andere mantelzorgers geholpen kunnen worden door hun verwant te matchen met vrijwilligers. Die plannen zullen in 2017 verder ontwikkeld worden.

Muzikale bijeenkomst
Bij de bijeenkomsten in CAPSLOC werd al duidelijk dat muziek zowel de mensen met dementie als ook de overige aanwezigen aanspreekt. Daarom werd besloten voor een bijeenkomst in het van Cappellenhuis met zang en muziek. Voor veel mensen met dementie blijft muziek het langst hangen in het brein. Zo kon Tony Bustraan op de vleugel nog veel liedjes begeleiden. Berry Rutten zong solo drie prachtige klassieke liederen. Vanzelfsprekend werd de bijeenkomst afgesloten met kerstliederen.

Buurtkracht voor mantelzorgers
Welzijnsorganisatie Buurtkracht ondersteunt mantelzorgers in Capelle aan den IJssel. Alle mantelzorgers in Capelle kunnen zich aanmelden bij Buurtkracht via een inschrijfformulier op de website www.buurtkracht.nu of door op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur te bellen met 010 – 707 49 00. Buurtkracht biedt mantelzorgers informatie, advies en begeleiding, respijtzorg en ondersteuning. Coördinator bij Buurtkracht is Dineke Schaaphok.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10