Voorzitter van het WOP Schenkel Alfred Heijkoop, wethouder Jean-Paul Meuldijk en wethouder Ans Hartnagel openen het Capelse Huis. (foto: Frank de Roo)
Voorzitter van het WOP Schenkel Alfred Heijkoop, wethouder Jean-Paul Meuldijk en wethouder Ans Hartnagel openen het Capelse Huis. (foto: Frank de Roo)

Eerste Huis van de Wijk geopend in Schenkel

15 dec, 14:21 Algemeen 8 keer gelezen

Buurthuis De Wel in de wijk Schenkel heeft de primeur: gistermiddag is daar het eerste ‘Huis van de Wijk’ officieel geopend. Het Huis van de Wijk is een ontmoetingsplek waar zoveel mogelijk functies worden samengebracht, zoals de buurtgroep, wijkwinkel, administratiecafé, Welzijn- en Zorgplein en sociaal wijkteam.

CAPELLE - Wethouders Ans Hartnagel en Jean-Paul Meuldijk verrichtten samen de officiële openingshandeling. “In buurthuis De Wel gebeurde al heel veel”, zegt wethouder Hartnagel. “Het is echt het kloppende hart van Schenkel. Dat hier het allereerste Huis van de Wijk in Capelle komt, hebben de inwoners van de wijk echt verdiend.”
Het Huis van de Wijk heeft een laagdrempelig karakter dat een open-inloop en spontane ontmoeting in de wijk stimuleert. Iedereen kan er terecht voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld over gezondheidszorg of schulden. “In het Huis van de Wijk worden vrijwillig en professioneel aanbod bij elkaar gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de activiteiten van de jongerencoaches en de buurtcoaches binnen de sociaal wijkteams. Centraal staan de bewoners met hun behoeften, mogelijkheden en eigen leefomgeving”, aldus wethouder Hartnagel.

Wijkgericht werken
Het Huis van de Wijk sluit ook aan bij de doorontwikkeling van het zogenoemde wijkgericht werken. De buurthuizen en buurtgroepen vormen de verbindende schakel in de wijk. Wethouder Jean-Paul Meuldijk: “De buurtgroepen gaan, naast het organiseren van laagdrempelige activiteiten en het organiseren van ontmoeting, veel meer de verbinding zoeken met andere initiatieven in de wijk. Daarnaast krijgen zij een belangrijkere rol in het signaleren van wat er speelt in het wijknetwerk van een gezin of huishouden, of wat er speelt in de wijk.”

Stichting Welzijn Capelle
Capelle laat het welzijnswerk vanaf 1 januari 2017 uitvoeren door één gemeentelijke stichting: stichting Welzijn Capelle. De sociaal wijkteams van Buurtkracht, het Eropaf-team, de buurtmoeders, het Welzijn- en Zorgplein en de wijkwinkels worden hierin ondergebracht. Ook het jongerenwerk en CAPSLOC worden onderdeel van de nieuwe stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10