Foto:

Lucky zoekt nieuw geluk

  •   keer gelezen

In samenwerking met Dierenopvang Krimpen plaatst de IJssel en Lekstreek elke week een dier op de website en in de krant. Deze week zetten we Lucky in de schijnwerper.


CAPELLE/KRIMPEN - Als u interesse in Lucky heeft dan zouden wij graag zien, ivm de drukte van de feestdagen, dat u een mailtje stuurt met wat u Lucky kunt bieden, en wat u van Lucky verwacht. Bij voorbaat melden wij u dat Lucky last heeft van verlatingsangst, en dat het zeer belangrijk is dat u de eerste weken na plaatsing volledig thuis bent. Als wij uw mail interessant vinden voor Lucky, nemen wij contact met u op. Vergeet niet uw telefoonnr. te vermelden. Mocht u niks meer horen op uw mail, is onze voorkeur naar een andere kandidaat gegaan.

Eigenlijk ben ik gewoon een pup in een jasje van een 2,5 jarige labrador-reu. Mijn vrouwtje was al wat ouder en vond mij erg sterk. Ik heb daar leren omgaan met katten en werd 2x per dag uitgelaten. Ik ben een volle reu en kan soms wat onzeker reageren op andere reuen. Maar ik ben geen vechtersbaas hoor! Kinderen vind ik prima, gezellig zelfs!

De afgelopen dagen heb ik gelogeerd bij iemand van de opvang en zij vindt mij heel knap. Ik snap soms al dat ik beter niet moet trekken en ik kan al goed puzzelen. Wel vindt ze mij snel moe, maar er komt zoveel op mij af. Ik ben er soms wat beduusd van. Maar na een kort poosje gaat het weer en dan wil ik weer lol maken.

En ik ben een heel bijzondere labrador, ik lust namelijk nog niet zo veel! Ik ben ook veel te mager. Bij mijn baasje deed ik de hele dag over mijn brokken, maar nu de medewerkers hebben ontdekt dat ik gek ben op brokken van Hill’s J/D eet ik met veel plezier mijn portie! Dat is nog goed voor mijn gewrichten ook en best te betalen! Dus de paar kilo die ik mis zullen er wel snel weer aanzitten. Onderweg kan ik soms te gespannen zijn om te eten, maar na even een gezellig momentje gaat het weer.

Ik ben geboren bij een hobbyfokker daar met drie maanden opgehaald, helaas bleek ik in mijn beide knieën patella luxatie (losse knieschijf) te hebben. Gelukkig ben ik daar toen ik 1 was aan geopereerd en is het nu weer in orde.

In huis vind ik het heerlijk om te kroelen, ook al nodig ik mezelf niet altijd uit. Ik kom graag als je me roept! Als ik niet op de bank mag dan moet ik dat nog wel leren hoor, maar niet te boos, dat vind ik spannend.
Maar als het niet mag ga ik gewoon lekker op mijn kussen liggen. Ik heb na mijn puppy tijd niets meer kapot gemaakt, zelfs niet als ik alleen moet zijn. En dat vind ik echt niet fijn, ik ben namelijk bang dat je niet meer terug komt. Dus ga ik op zoek naar een goede uitkijk positie en ga steeds met steeds een kleine tussenpozen keffen/blaffen. Maar laten we eerlijk zijn; ik ben nog jong en als je me beetje bij beetje leert dat je wel terugkomt dan kan ik het heus leren…wilt u die tijd voor mij vrij maken?

Van de verzorgers: wij zoeken een ervaren baas voor deze lieve jongen, die naar een leuke hondenschool met hem gaat. Een baas die tijd heeft om het alleen zijn heel rustig op te bouwen zodat hij dat op een prettige manier kan leren. Kinderen geen probleem, de aanwezigheid van een stabiele andere hond ook niet. Liefst een teef. Heeft u interesse in Lucky, mail dan krimpen@dierenopvang.com.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten