Afbeelding

‘Ketchupfabriek’’ flauwe grap of serieuze zaak?

Algemeen 43 keer gelezen

Capelle krijgt geen nieuwe Ketchupfabriek aan de Mient. Wel gaat Carnero Mediadesign, een creatief bureau gevestigd aan de Mient, zich een tijd lang “Catch Up fabriek” noemen. Als reden hier voor voert Carnero Mediadesign aan dat bedrijven op het gebied van vormgeving en marketing moeten bijblijven (’’Catch up’’) om succesvol te blijven.

CAPELLE - Om te laten zien hoe je als merk origineel en vernieuwend kan zijn, heeft Carnero Mediadesign “ketchupfabriek” bedacht. Door de creatieve manier waarop deze fictieve fabriek in de markt is gezet, heeft deze in slechts een week tijd de nodige naamsbekendheid gekregen. Remco Lange van Carnero Mediadesign: “Te veel bedrijven hebben het moeilijk omdat ze niet bijblijven met hun manier van communiceren. Hierdoor worden veel klanten niet bereikt. Dat is zonde, want deze bedrijven doen ontzettend hun best om mooie producten of diensten te leveren. Met deze actie willen wij laten zien dat de juiste partij veel kan toevoegen om klanten te bereiken’’.
Resultaten
Door verschillende acties wist de Capelse ‘’ketchupfabriek’’ van zich te laten horen. Zo kon men rond diverse winkelcentra ketchup proeven en zijn er ballonnen uitgedeeld door “wandelende ketchupflessen’’. Ook zijn er diverse posters opgehangen, kon men overal in Capelle gratis tomaten pakken en zijn er tomaten in blik gedoneerd aan de voedselbank. Lange: “We merkten direct dat dit onderwerp begon te leven in Capelle. Binnen een paar uur nadat de media aandacht had besteed aan onze fabriek, kwamen de eerste sollicitaties binnen. Daarnaast waren er diverse partijen die wilde samenwerken en begon men over de fabriek te praten. Ook vanuit de politiek bleken vragen te komen”.
Maatschappelijk betrokken
In hun uitingen vertelde Ketchupfabriek dat zij maatschappelijk betrokken waren. “Dat gedeelte klopt nog steeds”, aldus Lange. “Iedereen die heeft gesolliciteerd zullen wij benaderen en kosteloos helpen bij de opmaak van hun CV en met het presenteren van henzelf’’. Is de ‘’Ketchupfabriek’’ dan een volslagen fabeltje? Dat blijkt niet het geval. Voor echt lekker ketchup moet men in Grauw, Zeeland zijn. Daar staat de enige echte ketchupfabriek van Nederland. Carnero Mediadesign heeft inmiddels aangeboden deze ondernemer te helpen om ook zijn merk nog net even groter te maken. Of het hier bij blijft? Wat Lange betreft niet: ‘’ Tomatino op het stadsplein gaat wellicht wat ver, maar voor meedenken over een passend alternatief zijn we altijd te porren’’.

Over Carnero Mediadesign
Carnero Mediadesign is een creatieve studio die bedrijven voorziet in alle vormen van creatief advies en grafisch design. Dit doen zij met een Rotterdamse mentaliteit. Carnero Mediadesign heeft een divers portfolio, van de broodjeszaak op de hoek tot in verschillende uithoeken van de wereld. Het re-branden van een merk of het op de kaart zetten van een nieuw merk is hen op het lijf geschreven. Van een kleine tomaat iets groots maken zeg maar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 13 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 16 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58