Foto:

Capelle heeft geen behoefte aan speelautomatenhal

  •   keer gelezen

In Capelle aan den IJssel is geen behoefte aan een speelautomatenhal. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan 700 Capellenaren. Het college nam zich in 2016 voor om de komst van een speelautomatenhal mogelijk te maken, op voorwaarde dat eerst de mening van Capellenaren zou worden gepolst. Nu blijkt dat er geen behoefte aan is aan zo’n hal, houdt het college de deur gesloten.


CAPELLE - De gemeente Capelle heeft in de afgelopen jaren meerdere verzoeken van ondernemers gekregen over het vestigen van een speelautomatenhal. In een speelautomatenhal kan worden gespeeld om prijzen op spelautomaten, behendigheidsautomaten of kansspelautomaten. Het college besloot daarom om te onderzoeken of zo’n hal kan worden gevestigd in het centrum, nabij Capelsebrug of aan het Rhijnspoor.

Overduidelijk
Om de mening van de Capellenaren te polsen, is in december via het burgerpanel een draagvlakmeting gehouden. De resultaten zijn deze week aan het college aangeboden. “De mening van het burgerpanel is overduidelijk: 96 procent mist een speelautomatenhal niet”, zegt wethouder Economische Zaken Eric Faassen. “En driekwart is geen voorstander van de komst van zo’n hal, onder meer omdat het geen verrijking is van het uitgaansleven, niet past bij de uitstraling van Capelle en omdat het mogelijk criminaliteit en verslaving in de hand werkt.”
Voor het college is deze uitkomst voldoende reden om af te zien van de voorgenomen plannen om een speelautomatenhal mogelijk te maken. Wethouder Faassen: “Als college vinden wij de mening van de Capellenaar ontzettend belangrijk en we hebben dan ook besloten om de uitkomsten over te nemen. Er komt dus geen speelautomatenhal in Capelle.”

Burgerpanel
De draagvlakmeting is uitgezet onder 1.962 burgerpanelleden. In totaal hebben 734 leden aan het onderzoek deelgenomen. Dit is een respons van 37 procent, ruim voldoende om betrouwbare uitspraken te kunnen doen. Om onder- en oververtegenwoordiging op basis van leeftijd en geslacht te corrigeren zijn de uitkomsten op deze kenmerken gewogen. Kijk voor meer informatie over het burgerpanel op www.capelleaandenijssel.nl
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten