Ouders en kinderen voerden dinsdag actie op het schoolplein van De Catamaran over de gedwongen verhuizing naar een andere locatie.
Ouders en kinderen voerden dinsdag actie op het schoolplein van De Catamaran over de gedwongen verhuizing naar een andere locatie.

‘Handen af van onze school’

Algemeen 34 keer gelezen

Op het schoolplein van basisschool De Catamaran Hermitage in Schollevaar stond het dinsdagochtend vol met boze ouders, opa’s, oma’s, buurtgenoten en kinderen. Ze protesteerden tegen de sluiting per 1 augustus van hun geliefde school.

CAPELLE - Op spandoeken stond: ‘Help wij verdrinken, laat De Catamaran niet zinken’, ‘Handen af van onze school’ en ‘Onze andere vestiging is te ver lopen, houdt onze school open’. Het schoolhek ging met een grote ketting dicht. Niemand kon het schoolplein op. Alsof de school al dicht was. Alle kinderen stonden letterlijk op straat. Een voorbode? Samen zongen kinderen en ouders het schoollied dat toepasselijk begint met de woorden: ‘Catamaran, basisschool in Schollevaar. Hermitage, wij zijn hier nog lang niet klaar.’
Priscilla van der Linden, penningmeester en lid van de ouderraad, verwoordt de woede die alle ouders voelen. “Wij staan hier om te demonstreren tegen het besluit van ons bestuur, Blick. Woensdag 8 maart kwamen onze kinderen huilend de school uit. Zij hadden van de ad-interim directeur gehoord dat hun school na de zomervakantie sluit en dat ze naar de andere vestiging aan het Maria Daneelserf moeten. Ouders in shock, wij hadden nog niks gehoord! Schandalig. Ouders hebben de taak hun kinderen te informeren. Niet andersom.”
De veilige, vertrouwde plek voor kinderen verdwijnt. Bovendien is het de enige school in de buurt met openbaar onderwijs. Priscilla: “Wij hebben geen vertrouwen meer in het bestuur. Slechts vijf maanden voor sluiting krijgen we te horen dat de school dicht gaat. Officieel geldt een wettelijke termijn van een jaar. Dat betekent dat de school op zijn vroegst 1 augustus 2018 gesloten kan worden. Verder heeft het bestuur, zonder ons te informeren, onze school veranderd van hoofdvestiging naar nevenvestiging, waardoor ze deze sluiting makkelijker kunnen doorvoeren.” Voor ouders is het kort dag om een geschikte andere school te vinden. “Voor veel ouders voelt dit als dwang om mee te gaan naar de andere locatie”, vertelt Priscilla. Die andere locatie ligt 2,5 kilometer verderop. Kinderen moeten fietsen over een gevaarlijke weg. Sommige kinderen hebben geen fiets, waardoor ouders gedwongen worden de kinderen te brengen met het openbaar vervoer. Gaat het bestuur deze kosten betalen? Ouders verzamelden ook vragen over de overblijf. Die zijn aangeboden aan directrice Willemsen. Die legde ze onbeantwoord weg. De boze Priscilla: “Het bestuur had veel eerder open kaart moeten spelen, dan hadden wij mee kunnen denken. Wij ouders laten het hier niet bij. Ze hebben ons onderschat!”

Na een half uur actievoeren gingen de kinderen weer naar hun vertrouwde school. Voor hoelang is de vraag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 15 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55