Afbeelding

Koningsdag in Capelle a/d IJssel met veel Straattheater en muziek

Algemeen 47 keer gelezen

Op donderdag ochtend 27 April worden de kramen weer vroeg neergezet op het Stadsplein voor de jaarlijkse Vrijmarkt waar steeds meer mensen naar toe komen want de Capelse Konings markt is reeds een begrip in de wijde omgeving.

Op het Stadsplein zullen ongeveer 70 kramen staan en men kan er van alles vinden van souvenirs, platen, zelfgemaakte artikelen, speelgoed, fietsen, Bloemen, kinderkleding tot Surinaams Thais en Moluks eten, heeft u wel eens met uw spullen op deze markt willen staan dan heeft u nu de gelegenheid, voor reservering kunt u het contact formulier gebruiken op onze website of een mail naar L.Snijders@hccnet.nl

De Capelse inwoners hebben een grote waardering uitgesproken voor deze dag in Cap a/d IJssel en dat is natuurlijk niet vreemd want een groep zeer betrokken vrijwilligers zijn het gehele jaar bezig om het jaarlijks nog aantrekkelijker te maken en ook in 2017 zijn zij daar naar hun mening weer in geslaagd met een keur aan artiesten uit binnen & buitenland.

Deze vrijwilligers organiseerden reeds meer dan 30 jaar de Koninginnedag ( en nu dan voor het vierde jaar Koningsdag ) en wat eens klein op de Linie is begonnen is thans uitgegroeid tot een van de mega evenementen in Capelle a/d IJssel waar jong en oud plezier aan beleven.

Het grootste Capelse feest voor jong & oud in het Centrum van Capelle ( Stadsplein ) dat u zeker niet mag missen komt er weer aan

Een kleine opsomming wat u 27 April aan straattheater / muziek & kinderspelen kunt tegenkomen op het Stadsplein.

Orang Ollanda:

Orang Ollanda is de naam van een Straattheater-act van het Theater van de Droom, waarbij een aap-achtige familie met een oude scheepskist tussen het Capelse publiek beweegt

Geïnspireerd op de eerste Hollanders die destijds op Borneo voet aan wal zetten en door de inheemse bevolking gezien werden als dikke neusapen..!

Zeer sfeervol straattheater met zelfgemaakte requisieten, kostuums en maskers!

Nuffe Tantes:

Wat betekent dat eigenlijk, NUF ??

Kom op 27 April naar het Stadsplein, spreek met de Nuffe Tantes en je komt erachter.

Deze ietswat verknipte tweelingszussen Roosje & Greetje den Groenerooij beleven een hoop rood-groene drama’s en nemen de Capelse bezoekers mee in hun kleurrijke wereld vol schone schijn.

Om de boel een beetje op te nuffen vertellen ze je de nieuwste roddels, nuffe ditjes & datjes en geven iedereen te pas en te onpas ) een nuffe make-over.

Gewapend met een vernuftige Coupe & kappersspuit, verzorgen ze alles tot in de puntjes en zul je deze dames niet snel vergeten

Horrelhoef

Terwijl de reusachtige Elfenbomen zich nog verwonderden over hun wonderbaarlijke ontstaan zocht Horrelhoef tussen schimmige schaduwen naar een Grobbelgmork!

Een Grobbelgmork is moeilijk te vangen, lok hem bij maanlicht met een stapeltje goud
in een héle grote muizenval… leer hem kennen en win zijn vertrouwen!

Grobbelgmorken zijn zeer reislustig en leergierig…
Met zijn woelharen olijkheid knabbelt de Gmork nieuwsgierig aan argeloze passanten.
Ook steekt hij het liefst zijn hoofd in iedere eetkraam, of komt bij u schooien op het terras!

Een Grobbelgmork heeft een hoge aaibaarheidsfactor… maar wees waakzaam!
Het blijft onvoorspelbaar fabelgebroed!

Jonas & Friends

Koningsdag Capelle a/d IJssel heeft al vele opmerkelijke verkopers mogen ontvangen, maar dit keer zal dat wel een hele markante verschijning zijn. ‘De Koekoeksman’ de specialist op het gebied van koekoeksklokken!

Het zit deze sympathieke ambachtsman echter niet altijd mee, dus het kan zijn dat als u gebruik wilt maken van zijn diensten uw geduld even op de proef wordt gesteld. Alles op z’n tijd…!

De ‘Koekoeksman’ is een rondrijdende theateract van Jonas & Friends.

Koninklijke Lakei,

De Koning is helaas niet in de gelegenheid om zelf naar Capelle te komen maar hij heeft zijn Hoofd Lakei René opdracht gegeven om deze dag eens naar Capelle te gaan om te onderzoeken of hij volgend jaar eens naar Capelle a/d Ijssel zal komen.

U komt de Hoofd Lakei dan ook de gehele dag tegen.

Blauw Bloed:

?Deze Royalty Ladies zijn verzot op feestelijke evenementen!

Paraderend nodigen ze de mensen uit voor een praatje en wellicht voor een dansje op hoog niveau.

Flamenco:

Spaanse Flamenco danseres danst gepassioneerd en ietwat sensueel op haar Hoge Stelten. Met haar castagnetten daagt ze je uit tot dansen en zo maakt ze er overal een feestje van!

Rio Brasil:

Opzwepend en Exotisch!

Deze mooie Samba-Angelz dansen op hoge stelten zwoel en tropisch exotisch in kleurrijke kostuums door het Capelse publiek!

Blaaskapel de Dwarsliggers:

Het wordt weer een groot feest op het Stadsplein en daar zal Blaaskapel de Dwarsliggers uit Schiedam zeker een steentje aan bijdragen, vanaf 12.00 uur zullen zij op het Stadsplein er voor zorgen dat u niet stil kan blijven staan / zitten , zij spelen carnaval tot hedendaagse popmuziek.

DorsTvlegels

Vorig jaar waren zij er ook bij en ondanks de slechte weersomstandigheden maakten zij er toch nog een groot feest van.

De DorsTvlegels uit Leiden, een boerenkapel die ruim 33 jaar geleden is opgericht. Om precies te zijn op 1 april 1977. De toenmalige leden waren allemaal actief in een muziekvereniging. Het optreden als boerenkapel was toen een bijkomstigheid. Omdat men meer vrijheid wenste, wat betreft muziekkeuze en het blazen van een eigen partijtje (niet gebonden aan vaststaande bladmuziek), besloot men toen om voor zichzelf te gaan beginnen, en zich geheel toe te leggen op feestmuziek. Zo zijn De DorsTvlegels als onafhankelijke blaaskapel begonnen in 1977.

Diezelfde redenen van toen, gelden heden ten dage nog steeds. De belangrijkste reden van ons bestaan als boerenkapel, is om op een GEZELLIGE manier leuke muziek te maken. GEZELLIG wordt hierbij dan ook met hoofdletters geschreven.

Colors of the wind

Bij het woord ‘ballonfiguren’ denkt u waarschijnlijk aan de welbekende hondjes, zwaarden giraffen gemaakt uit 1 ballon. Dit is waar de ballonkunst begonnen is, maar inmiddels zijn ballonfiguren veel indrukwekkender. Er zijn verschillende soorten langwerpige ballonnen, maar ook ballonnen in bijvoorbeeld de vorm van een hartje of een donut. Ook is er een heel scala aan kleuren beschikbaar. In combinatie met de creativiteit van een goede ballonkunstenaar /ballonartiest zijn de mogelijkheden eindeloos! U zult zich op Koningsdag verwonderen over de creaties

Schminken:

Miranda Hoornweg zal proberen alle kinderen die op het Stadsplein zijn te Schminken, achter de glaswand van Restaurant De Bank zal zij de gehele dag kinderen van een mooie decoratie voorzien.

Kindermarkt:

Kinderen en uitsluitend Kinderen kunnen met een kleedje een leuk plekje opzoeken op het grasveld onder de Metrobaan, ruim de kast eens lekker op en kun je op deze dag een extra zakcentje bijverdienen.

Helaas waren er voorgaande jaren nog steeds volwassenen die meenden dat zij ook op deze wijze handelswaar mochten verkopen en heeft de organisatie diverse verkopers laten verwijderen.

Daarom nogmaals om teleurstellingen te voorkomen, De VERKOOP ONDER DE METRO BAAN IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR KINDEREN, volwassenen moeten gebruik maken van een marktkraam,

‘Aquabubble:

Altijd al eens in een grote doorzichtige bal op de vijver bij het Gemeentehuis willen lopen, nu dat is dan ook dit jaar weer mogelijk op 27 April met de Aquabubble

AQUABUBBLE is een 1.1 mm plastic bal met de diameter van 2,1 meter waarmee je op het water kan lopen, stoeien, rennen en gek kan doen!
Doormiddel van een rits kan je in de bal komen waarna je hem kan opblazen met onze blower, door de grote inhoud van de bal kan je er lang inblijven!
Het idee van deze bal bestaat sinds 1998 en komt uit Italie, in China is dit product al reeds een hype, verder is er een mogelijkheid om in een bootje rond te varen

Nieuw dit jaar in Capelle is de Aquaroller In deze enorme dubbelwandige cilinder van drie meter doorsnede kunnen maximaal vier personen tegelijk over het water lopen. Via de twee openingen aan de zijkanten kunnen de deelnemers instappen. De AquaRoller bestaat uit drie kamers waardoor deze extra veilig is!

Robert Baden Powell:

Ook de Scouting groep Robert Baden Powell is deze dag weer present met hun wateractiviteiten , heerlijk varen in hun kano’s op de sloot achter het Gemeentehuis, ook voor poffertjes en informatie over het Scoutingwerk kunt u bij hun terecht deze dag.

Kinderspelen op het Amnestyplein:

En mocht al dat straattheater en muziekgroepen niet genoeg zijn, vanaf 10.30 uur t/m 16.30 uur staan er weer een twaalf tal kinderspelen op het Amnesty plein, men kan een strippenkaart aanschaffen en deelnemen aan b.v. de Hindernisbanen, Stokkenvangen, Klauterbanen, Springkussen, Zeephelling, Bungerunbaan, Rodeostier en nog veel meer, bij inlevering van de Strippenkaart kun je ook nog eens wat snoepgoed of drankje uitzoeken.

De Rivierweg tussen de Lepelaarsingel en de Fluiterlaan zal op 27 April tussen 04.00 uur en 22.00 uur voor al het verkeer worden afgesloten.

De spelen worden bemand door Capelse jongeren die zich deze dag geheel beschikbaar stellen om de Capelse kids / bevolking een grandioze verantwoorde Koningsdag te bezorgen.

De organisatie van deze dag ligt in handen van vele Capelse vrijwilligers van de Stg Capelse Festiviteiten die er weer vele uren aan opgeofferd hebben om deze dag te verwezenlijken, met dank aan Leo Snijders, Maarten Honkoop, Ineke Honkoop, Chelly Snijders, Jos & Christa Schmets, Ruben Lodam, Dirk Fokkema en vele anderen.

www.Capelsefestiviteiten.nl / 06-20041117

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 23 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06