Robert Schoonenberg zoekt financiële om in Spanje een behandeling tegen MS te ondergaan,
Robert Schoonenberg zoekt financiële om in Spanje een behandeling tegen MS te ondergaan, "Je wilt je kinderen zien opgroeien, niet halverwege uitstappen."

‘Mijn doel: niet verder achteruitgaan’

Algemeen 38 keer gelezen

Robert Schoonenberg (49) woont tot volle tevredenheid in Sporenbuurt-Oost. De vader van twee kinderen wil van de ziekte Multiple Sclerose (MS) af en moet voor de behandelmethode HSCT naar Spanje. Hij vraagt daarvoor financiële steun.

Capelle aan den ijssel - Robert Schoonenberg heeft sinds juli 2004 MS. Met de nodige aanpassingen en de onmisbare hulp van zijn vrouw kan hij nog redelijk meedoen. De familie krijgt veel hulp van zijn ouders, buren en vrienden. Zij zijn er als het nodig is. Schoonenberg: “Je wilt je kinderen zien opgroeien, niet halverwege uitstappen.”
De Capellenaar wil de behandeling HSCT doen. “Mijn enige optie om de ziekte te stoppen. Want dat is mijn doel; niet verder achteruitgaan. In Nederland is die behandeling niet te krijgen. Hier wordt vooralsnog de voorkeur gegeven aan hoge inkomsten van de MS-medicatie.”

Er zijn volgens Schoonenberg niet eens zoveel patiënten die er baat bij hebben. “De kassa rinkelt echter goed, helaas. HSCT wordt in erg veel landen toegepast, in een aantal zelfs vergoed door de gezondheidszorg. Als een behandeling succesvol is, ga er dan mee aan de slag en verbeter de procedure. Ga het dan niet ontkennen, uitstellen en zelf weer jaren onderzoek doen. MS-patiënten hebben die tijd niet”, aldus Schoonenberg over de zorg in Nederland.

In het diepe

De Rotterdammer die tot zijn 12e jaar in IJsselmonde woonde, daarna in Overschie, kocht in 1995 met vrouw Cindy een huis in Schollevaar. “Dat was een sprong in het diepe. Cindy en ik woonden allebei nog bij onze ouders. Cindy komt uit Boxtel. Maar Sporenbuurt-Oost is lekker rustig, gescheiden van de rest van Capelle door de spoorbaan, toch een beetje apart.”

Steuntje in de rug

Cindy werkt in de zorg voor Stichting Zorgbreed en Robert bij Avantage Managed Services in Capelle aan den IJssel. Zodra ze het benodigde bedrag van 85.000 euro bij elkaar hebben gaat hij voor de behandeling naar Spanje.

“Veel voorbereidingen zijn al gedaan om 2 á 3 maanden van huis te kunnen. Ik hoop echt dat het snel lukt, mijn MS staat niet stil”, aldus Schoonenberg. Zijn stichting heeft tot nu toe nog maar 10.000 euro opgehaald. Maar dat bedrag stijgt gelukkig wel! Op de website www.robertschallenge.nl staat alle informatie over MS, de behandelmethode en uiteraard hoe u ook kunt helpen.

Schoonenberg hoopt dat er nog meer mensen hulp bieden: “Ik kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Als het geld inzamelen erg lang gaat duren ben ik waarschijnlijk te ziek om te gaan, maar daar wil en mag ik niet aan denken. Ik heb twee kinderen, weet je...”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 18 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55