Gonny Westdijk bij 'haar' plantenbak aan de Kievitlaan, waar de laatste tijd plantjes uit worden gestolen.(Foto: Annemarie van der Ploeg)
Gonny Westdijk bij 'haar' plantenbak aan de Kievitlaan, waar de laatste tijd plantjes uit worden gestolen.(Foto: Annemarie van der Ploeg)

Gonny: ‘Blijf van de plantenbak af!’

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Gonny Westdijk woont al 55 jaar aan de Kievitlaan in Capelle aan den IJssel. Ze houdt van planten en dieren en is al heel lang vrijwilliger bij Diergaarde Blijdorp. Om haar wijk er fleuriger uit te laten zien, vroeg zij veertien jaar geleden een plantenbak aan bij de gemeente. Met subsidie van de gemeente kon zij er vaste planten en bloeiers in zetten. De laatste tijd worden er regelmatig planten uit de bak gestolen en dat maakt haar ontzettend kwaad.

Door Annemarie van der Ploeg

Westdijk legt uit: “Veertien jaar geleden stond er in de krant dat je een plantenbak bij de gemeente kon bestellen. Omdat ze hier over het perk lopen, heb ik gekozen voor zo’n grote schaal en die voor het perk laten plaatsen. Deze werd gevuld met aarde en we kregen 80 euro om er planten in te zetten. Dat bedrag kregen we elk jaar. Omdat het nu om de twee jaar is geworden, heb ik zelf wat anjeliertjes gekocht. Ik krijg reacties zoals: Wat ziet het er leuk uit en wat houdt u het goed bij. Zelf heb ik een balkon met planten en die staan ook bij mij op de galerij.”

Flauwekul

Afgelopen tijd werd Westdijk heel erg kwaad toen er ineens planten waren verdwenen: “Een paar weken geleden was er ineens één weg. En gisteren ging ik kijken of er nog iets uitgebloeid was en toen bleken er drie planten op verschillende plekken te zijn weggehaald. Ze hebben de aarde een beetje glad gestreken. Ik was zo kwaad. Ik dacht: Wat een flauwekul! Ik heb de bak al veertien jaar en heb dit nog nooit gehad. Er staat ook een conifeer. Die hebben ze geprobeerd eruit te halen, maar die staat al veel te vast. Ik houd de bak bij en ik ben niet zo jong meer dus als er in het voorjaar wat meer moet gebeuren dan doet mijn kleinzoon dat.”

Centen

“Wat er moet gebeuren? Ik vind dat ze er gewoon af moeten blijven. Maakt niet uit of het van mijn centen of van de gemeente is. De bloembak is voor iedereen om naar te kijken en niet om er iets uit te halen”, besluit Westdijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 13 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58