Afbeelding

Column Gerard Vermeeren: De NEE NEE sticker

Algemeen 63 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Gerard Vermeeren in de krant (editie Capelle) van deze week:

‘Ineens verschijnen er veel NEE NEE stickers op de brievenbussen. NEE Géén ongeadresseerd reclamedrukwerk en NEE géén Huis aan Huisbladen. Of de NEE JA worden door NEE NEE stickers vervangen. Het is vakantietijd. Ik word er altijd blij van, om de oranje NEE NEE stickers voor onbepaalde tijd op mijn brievenbus te plakken. Blij word ik ook om de krant voor dezelfde tijd op te zeggen. Tevens zeg ik mijn vaste fietsroute vaarwel voor een poosje. Tijdschakelaars stel ik met veel plezier in. Het chloor spuit ik in het toilet en herhaal dat nog een keer, want op het laatste moment moet ik altijd door de opwinding nog een keer toiletteren.
Het zijn de rituelen waar ik doorgaans blij van word. Ik controleer nog alle ramen en kijk nog één keer om. Elke meter die ik nu me verder verwijder, kom ik dichter bij mijn vakantiebestemming. Aan het eind van de straat begint de jubelstemming. Of ik nu naar het metrostation Slotlaan loop of op de Abram van Rijckevorselweg rechts- of linksaf sla; ik ben weg. Over één, twee, drie of vier weken zal het groen gegroeid zijn, de post gesorteerd en onkruid tussen de stenen staan.
Bij terugkomst voelt het ook altijd even een beetje vreemd om weer in je eigen vertrouwde omgeving te lopen. Je draagt het vakantiegevoel nog duidelijk met je mee. Het loopje naar de Koperwiek is vervuld met andere indrukken. Mijn kleren kwamen nog uit de koffer. De laatste douche nam ik hier nog ver vandaan. Koffers worden opengeslagen en de was gesorteerd. Het eigen bed voelt als een verrukking en de douche als heerlijkheid. De buren zijn de buren en geen mensen waarmee je kennis hoeft te maken. Maar dat is pas over een paar weken.
Nu sla ik rechtsaf en rijd naar Schiphol. In vertrekhal 1 laat ik mijn koffer achter die ik over vele uren pas op een compleet andere plek bij een bagageband weer opwacht. Nu koffie bij Starbucks; vaste prik. Naar de gate en over ruim een uur verdwijnt Nederland onder me vandaan. Had ik nou die sticker op de brievenbus geplakt, bedenk ik me. Ik stuur voor de zekerheid maar een appje.’

Van Gerard verscheen eerder het boek ‘Zeewaardig’ bij uitgeverij Boekscout.nl. In september verschijnt zijn tweede boek. Gerard zal zijn columns hervatten vanaf eind augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 14 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 17 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58