Sietse Hoogland, Marie-José, Marc en Jorick Vos achter een van de gevaarlijke hekjes op de brug.
Sietse Hoogland, Marie-José, Marc en Jorick Vos achter een van de gevaarlijke hekjes op de brug.

Altijd klaar met pleisters en ijsjes

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Er gaat wel eens iets heel erg fout op de brug naast het huis van de familie Vos aan de Bermweg. De brug voor fietsers, wandelaars, lopers en skelters gaat steil naar beneden en bovendien staat er aan het einde een halve afsluiting. Gebruikers kunnen niet op tijd afremmen en klappen over de afsluiting heen. De familie Vos en hun schoonzoon verlenen dan gelijk de nodige eerste hulp. Voor de EHBO vereniging Capelle aan den IJssel een reden om ze eens in het zonnetje te zetten met een mooie medaille.

Door Annemarie van der Ploeg

De EHBO vereniging afdeling Capelle aan den IJssel, vertegenwoordigd door voorzitter Cees van Driel, secretaris Kees Bos en penningmeester Rien van der Weele, bezocht afgelopen donderdag de familie Vos in Capelle aan den IJssel. Dochter Femke Vos zat in het complot en wist als enige wat de reden van dit bezoek was. Voorzitter Van Driel sprak het gezin toe. “Femke is naar mij toe gekomen om voor jullie een EHBO cursus te regelen. Jullie hebben een aangepaste opleiding gedaan en die lessen verliepen goed. Daarna hebben wij een beetje nagedacht, want Het Oranje Kruis heeft destijds een soort gouden pleister award in het leven geroepen. Ik deed een aanvraag maar die werd afgewezen omdat het alleen gold als er iemand uit het water was gehaald of met de AED was behandeld. Wij vinden dat jullie heel erg betrokken zijn bij de hulpverlening op de Bermweg. Ik begrijp dat het elke dag prijs is. Dus ben ik zelf wat gaan verzinnen en heb medailles ontworpen en laten maken.”

Medailles

Marie-José, Marc, Jorick en Sietse waren erg verrast toen de voorzitter hen een medaille omhing met het logo van de EHBO vereniging en daarboven geschreven: Voor jullie burgerlijke hulpverlening. Het gezin is erg verrast door deze onderscheidingen. Secretaris Bos laat weten: “We bestaan sinds 1933 en jullie zijn de eerste die deze onderscheiding van ons krijgen.

Ongevallen

“Vorige week was hier een pizzabezorger gevallen. Zijn brommer was kapot en hij was blij met een beetje aandacht”, aldus Marc Vos. Marie-José Vertelt: “In de winter glijden hier fietsers uit en gaan dan beneden tegen het hek aan. Aan het begin van het voorjaar zie je de tieners op skeelers, die denken dat ze Olympisch niveau hebben en geen knie- of elleboogbeschermers dragen. Die verwonden zich. Voor de rest zijn er oudere fietsers en kindjes die niet kunnen remmen en met een noodgang naar beneden komen. Ouders gillen dan nog: remmen, remmen, remmen!!!!! We hebben maar een keer iets ergs meegemaakt. Meestal doen een pleister en een lekker ijsje wonderen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 13 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58