Wesley Valk: nieuwe uitdaging bij SVS.
Wesley Valk: nieuwe uitdaging bij SVS. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Valk vindt frisheid bij SVS

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - Na zeven seizoenen CVV Zwervers maakte Wesley Valk onlangs de overstap naar SVS. “Het is even wennen maar ook érg leuk hier.”

Door Jan Timmer

Een ander sportpark. Een nieuwe trainer. Nieuwe medespelers. Andere tegenstanders. Wesley Valk ziet het allemaal als een uitdaging. “Het werd eerlijk gezegd tijd om eens van club te switchen”, zegt hij. “Een frisse omgeving is goed voor een mens, ha ha! In de voorbije winterstop begon ik na te denken over mijn sportieve toekomst en vroeg ik me af wat ik nu werkelijk wilde: nog een seizoen bij Zwervers blijven of iets nieuws. Tijdens de gesprekken in februari maakte ik mijn besluit kenbaar. Er waren een aantal clubs met belangstelling. Ik koos voor SVS. Om de simpele reden dat de vereniging een prettige indruk op me maakte, ik trainer Wout Ooms nog ken van vroeger en er een aantal voor mij bekende spelers in het eerste elftal lopen. Bovendien lonkt het avontuur nu de vereniging is gepromoveerd naar de tweede klasse. We gaan die klus aan met een elftal waarvan ik met mijn 29 jaar de op één na oudste speler ben. Alleen Nick Peters steekt er net bovenuit qua ‘ouderdom’. Hij is 31. Ik hoop mijn ervaring als voetballer over te kunnen brengen op de jongere spelers en als controlerende middenvelder van nut te kunnen zijn. De ‘8-positie’ is een belangrijke schakel in een team. Vanuit mijn positie kan ik rust brengen in de ploeg wanneer dat nodig is.” Wesley benadrukt dat hij een mooie tijd heeft gehad bij zijn vorige club CVV Zwervers. “Ik kijk er met veel plezier op terug, heb mee mogen werken aan de opmars naar de eerste klasse en zag ook qua accommodatie een geweldige ontwikkeling. Het laatste jaar was minder leuk. De degradatie deed pijn. Maar voor de rest: top!”

Over Wesley

Wesley Valk begon zijn voetballoopbaan bij Spirit om vervolgens de overstap te maken naar Excelsior Rotterdam. Daar speelde hij tot en met de B-tjes. Vervolgens tapte hij over naar vv Capelle. Op ‘t Slot was hij vijf seizoenen actief. Na één jaar DCV belandde hij bij CVV Zwervers. “En nu dus SVS Alleen CKC ontbreekt van de streekclubs nog op mijn lijstje!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 12 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 15 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58