Wesley Valk: nieuwe uitdaging bij SVS.
Wesley Valk: nieuwe uitdaging bij SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Valk vindt frisheid bij SVS

  •   keer gelezen

Capelle - Na zeven seizoenen CVV Zwervers maakte Wesley Valk onlangs de overstap naar SVS. “Het is even wennen maar ook érg leuk hier.”


Door Jan Timmer

Een ander sportpark. Een nieuwe trainer. Nieuwe medespelers. Andere tegenstanders. Wesley Valk ziet het allemaal als een uitdaging. “Het werd eerlijk gezegd tijd om eens van club te switchen”, zegt hij. “Een frisse omgeving is goed voor een mens, ha ha! In de voorbije winterstop begon ik na te denken over mijn sportieve toekomst en vroeg ik me af wat ik nu werkelijk wilde: nog een seizoen bij Zwervers blijven of iets nieuws. Tijdens de gesprekken in februari maakte ik mijn besluit kenbaar. Er waren een aantal clubs met belangstelling. Ik koos voor SVS. Om de simpele reden dat de vereniging een prettige indruk op me maakte, ik trainer Wout Ooms nog ken van vroeger en er een aantal voor mij bekende spelers in het eerste elftal lopen. Bovendien lonkt het avontuur nu de vereniging is gepromoveerd naar de tweede klasse. We gaan die klus aan met een elftal waarvan ik met mijn 29 jaar de op één na oudste speler ben. Alleen Nick Peters steekt er net bovenuit qua ‘ouderdom’. Hij is 31. Ik hoop mijn ervaring als voetballer over te kunnen brengen op de jongere spelers en als controlerende middenvelder van nut te kunnen zijn. De ‘8-positie’ is een belangrijke schakel in een team. Vanuit mijn positie kan ik rust brengen in de ploeg wanneer dat nodig is.” Wesley benadrukt dat hij een mooie tijd heeft gehad bij zijn vorige club CVV Zwervers. “Ik kijk er met veel plezier op terug, heb mee mogen werken aan de opmars naar de eerste klasse en zag ook qua accommodatie een geweldige ontwikkeling. Het laatste jaar was minder leuk. De degradatie deed pijn. Maar voor de rest: top!”

Over Wesley

Wesley Valk begon zijn voetballoopbaan bij Spirit om vervolgens de overstap te maken naar Excelsior Rotterdam. Daar speelde hij tot en met de B-tjes. Vervolgens tapte hij over naar vv Capelle. Op ‘t Slot was hij vijf seizoenen actief. Na één jaar DCV belandde hij bij CVV Zwervers. “En nu dus SVS Alleen CKC ontbreekt van de streekclubs nog op mijn lijstje!”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten