Zindzi Folmer over de lessen bij Jeugdtheaterschool Hofplein: 'Het belangrijkste dat ik heb geleerd is niet toneelspelen, maar het 'op het toneel staan': jezelf laten zien.'
Zindzi Folmer over de lessen bij Jeugdtheaterschool Hofplein: 'Het belangrijkste dat ik heb geleerd is niet toneelspelen, maar het 'op het toneel staan': jezelf laten zien.' (Foto: )

Eens proeven van een theaterles?

  •   keer gelezen

Capelle - Op donderdag 21 september kun je proeflessen volgen van Jeugdtheaterschool Hofplein in Capelle. Zo kun je kijken of het theater misschien iets voor jou is. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen.


Jeugdtheaterschool Hofplein is voor veel kinderen dé springplank voor de rest van hun leven. Theater gaat over meer dan alleen spelen op toneel. Of je nou de clown van de klas bent of juist wat stiller en meer op de achtergrond: bij Hofplein verken je grenzen en soms verleg je er nog een ook, want ervaren theatermakers helpen je alles uit jezelf te halen. Zoek je avontuur, plezier en vriendschappen? De inschrijving voor het nieuwe seizoen is gestart! Je kunt ook eerst nog een proefles volgen op donderdag 21 september bij Hofplein Capelle om te kijken of theater wat voor je is. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs!

De proeflessen zijn op donderdag 21 september in OBS West aan de Berliozstraat 11 in Capelle aan den IJssel. Van 16.00 tot 17.00 is het de beurt aan kinderen van 6 tot en met 8 jaar. Kinderen van 9 tot en met 11 jaar zijn welkom van 17.00 tot 18.00 uur. Van 18.15 tot 19.45 is er de les Practice 12+ (let op: dit is in de reguliere les, geen kijkers mogelijk).

Oud-leerling vertelt

“Mijn leukste herinnering aan Hofplein is het gevoel van saamhorigheid in de repetitietijden van de grote producties. Je bent dan hele weekenden met elkaar en je leeft in een soort bubbel die Hofplein heet. Daarna is het letterlijk afkicken”, vertelt oud-leerling Zindzi Folmer (30 jaar) uit Breda over haar tijd bij Hofplein. “Het belangrijkste dat ik heb geleerd is niet toneelspelen, maar het ‘op het toneel staan’: jezelf laten zien. Ik kwam als een verlegen meisje uit Brabant op mijn 8e in Rotterdam wonen en de Hofplein-lessen hebben me absoluut geholpen sterker in mijn schoenen te staan. Ik heb er meer zelfvertrouwen gekregen en ik leerde steeds weer nieuwe mensen kennen. Eigenlijk is daar wel een basis gelegd voor wie en hoe ik nu ben.”

www.hofpleintheater.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten