Afbeelding

Super Super Saturday voor Laudame Financials/VCN Dames 1!

Algemeen 31 keer gelezen

Capelle - Vorig weekend had Laudame Financials/VCN Dames 1 al vroeg in het seizoen een vrije zaterdag. Eigenlijk vonden we dit met z’n allen té vroeg, aangezien we een top start tegen US hadden gemaakt in de eerste wedstrijd, en deze flow graag door wilden pakken. Een voordeel was wel dat we onze ‘zin om te vlammen’ voor 2 weken hebben kunnen opsparen en ons 2 trainingsweken konden voorbereiden op de volgende tegenstander. Dus Sneek was gewaarschuwd!

Tevens was het de eerste Super Saturday VCN clubdag met een heerlijk buffet en een ouderwets potje Bingo. De Super Saturday doet zijn naam eer aan, want voor de wedstrijd van Laudame Financials/VCN Dames 1 hebben wij Maatwerkers/VCN Heren 1 en Maatwerkers/VCN Dames 2 de volle buit zien pakken en ook hun ongeslagen thuis-status zonder set verlies weten te behouden. Aan ons de taak om deze Super Saturday perfect te laten eindigen op volleybalgebied.
Helaas moesten wij Dominique en Marjolein missen wegens werk en vakantie, maar we konden gelukkig beroep doen op Eveline en Rosa uit dames 2. Zij konden hun ‘winning mood’ mooi aan ons overdragen. Bedankt dames!

Aangezien het de week van de scheidsrechter is, en Laudame Financials VCN Dames 1 niet zonder hen kan, hadden wij ze vooraf even in het zonnetje gezet. Wij willen alle scheidsrechters bedanken voor de inzet die zij tonen om week in week uit de wedstrijden in goede banen te leiden.

Nadat Simon de mascotte zijn plekje op de bank ook weer had toegeëigend, konden we eindelijk beginnen met de wedstrijd! Zoals gezegd had Sneek de lange reis vanuit het noorden gemaakt om tegen ons aan te treden. Ook zij zijn debutanten in de topdivisie en voor ons een compleet onbekend team. Het duel der debutanten kon beginnen:

We startten de eerste set met Tess op de spelverdeling, Maureen en Juliëtte aan de buitenkant, Marloes moest de ballen er op de diagonaal inpompen, Anne en Kirsten gingen dit op het midden doen en Bjorna was zoals gewoonlijk de libero. We begonnen gelijk scherp aan de set. De pass lag goed, waardoor we veel midden konden aanspelen in deze set. Sneek had moeite met een antwoord te geven hierop. Met moeilijke services en lekkere variatie in de aanval, scoorden we veel punten. Meer dan de tegenstander in ieder geval, want de eerste set was een prooi voor ons: 25-19.

De tweede set ging erg gelijk op. Wij werden wat slordiger in ons spel en lieten ons verrassen door de verrassende aanvallen van Sneek. We stonden lange tijd een aantal punten achter, maar door een service serie van Juliëtte en de dubbele wissel van Dagmar en Rosa kwamen wij een paar puntjes los. In de eindfase van de set werd het nog spannend, maar bij een stand van 22-20 in ons voordeel lieten we Sneek niet meer dichterbij komen: 25-22.

De derde set had Ivo de starting six op 2 posities aangepast, omdat hij ook had gemerkt dat onze focus de tweede set een beetje weg was. Met vers bloed moesten we ervoor zorgen dat we ook in de derde set als eerste bij de 25 punten waren. Tessa kwam op de plek van Maureen en Dagmar kwam op de plek van Tess. We begonnen erg scherp aan deze set. Onze blokkering stond als een huis, met name die van Kirsten, en anders hadden we altijd onze ijzersterke verdediging in het achterveld nog. Veel ballen werden van de grond gehaald en er werd veelvuldig gescoord. Halverwege de set mocht Eveline haar debuut maken in de topdivisie op het midden en kwam Ilse erin voor Juliëtte. Mede dankzij een mooi serviceserie van Ilse en mooie aanvallen van alle anderen kwamen we binnen een mum van tijd op matchpoint: 24-12. We eindigden de wedstrijd met een killblock van Eveline op de pipe.

De tweede 3-0 thuisoverwinning is dus binnen! Daarmee behouden we onze ongeslagen thuis-status die nu al 1 seizoen en 2 wedstrijden voortduurt.
Door de nevobo App is na de wedstrijd nog wat verwarring geschept doordat hier staat dat Sneek met 0-3 van ons heeft gewonnen, maar dit klopt dus echt niet!
We willen onze ballenkinderen weer bedanken, die voor de tweede keer een super goede prestatie hebben neergezet, dank jullie wel!

Volgende week gaan wij naar de streek waar Marloes is opgegroeid. Laudame Financials VCN Dames 1 speelt dan om 18:00 tegen Seesing Personeel Orion in Doetinchem. Dus als je niks te doen hebt, of wel maar zeg dat maar af, kom ons aanmoedigen tegen de topper tegen Orion in de Topsporthal Achterhoek!