Afbeelding

Capelle maakt zich op voor de komst van Sinterklaas

6 nov, 10:02 Algemeen 7 keer gelezen

Capelle - Capelle maakt zich op voor de komst van Sinterklaas en zijn gevolg. Stoomboot “De Spanje “met aan boord Sinterklaas zijn 45 zwarte pieten en blaaskapel de zwarte roetjes en honderden kilo’s pepernoten komt op zaterdag 18 november rond 10.00 uur aan bij het Vuykterrein aan de Dorpsstraat.

Vanaf 09.30 uur houden presentator Cees vd Meer en de Route piet de aanwezige kinderen bezig met diverse Sinterklaasliedjes en spelletjes. Tevens zullen er drie ballon pieten aanwezig zijn die voor de kinderen de mooiste figuren zullen creëren. Tevens zal er vooraf van de stoomboot een zwarte piet op zijn waterscooter halsbrekende toeren uithalen op de IJssel.

Na de aankomst op het Vuykterrein waar het gevolg ontvangen zal worden door de duizenden kinderen op de kade en Burgemeester Peter Oskam zal de Sint, richting zijn gereedstaande Americo wandelen , (de Sint is goed te volgen door de begeleiding van de stelten pieten) en zal er een rijtour zijn richting Stadsplein muzikaal begeleid door Muziekvereniging “Door Kunst Verkregen “uit Nkerk a/d IJssel en de zwarte roetjes

De route zal “onder voorbehoud van opbrekingen “ via de Dorpsstraat, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan en de Rivierweg richting Stadsplein gaan.

Naar verwachting komen de Goedheiligman en zijn pieten om 11.25 uur aan op het Stadsplein waar voor de deur van het Isala Theater een groot podium is geplaatst.

Daar wordt hij verwelkomd door de Burgemeester, Cees vd Meer en de Route Piet.

Na de officiële ontvangst start op het podium deel 1 van de show “Kom je Sinterklaas”. Alle pieten zijn er dit jaar weer bij ; Hoofdpiet, ADHD Piet, Feyenoord piet, Danspiet en de Pakjespieten kortom te veel om op te noemen. In de show zullen de pieten spelletjes spelen, zingen en natuurlijk dansen.

De pieten van “Sint en Piet Capelle” zullen samen met de kinderen gaan dansen. Uiteraard dansen alle pieten, kinderen, ouders , grootouders en zelfs de Burgemeester mee. De dans op het nummer “Kom je Sinterklaas” wordt in de weken voor de intocht bij alle basisscholen in Capelle aan den IJssel aangeboden zodat iedereen het dansje kan oefenen. Ook is het dansje via Youtube https://www.youtube.com/watch?v=JLeqPiwLJNM beschikbaar.

Om 12.15 uur is er op het podium een optreden van Pedro en Banketpiet die een half uur durend optreden zullen verzorgen.

Banketpiet die al meer dan 10 jaar zijn eigen liedjes heeft als banketpiet heeft nu samen met Pedro een duo gevormd en zullen ze door het hele land gaan.

Hun liedjes kun je vinden op www.HitsNL.nl

Na dit optreden zal deel 2 van de show plaats vinden en spelen de pieten met de kinderen de “pepernoot schoorsteen competitie.

Verkeer:

In verband met de te verwachten drukte wordt de Dorpsstr vanaf 09.30 uur afgesloten voor het verkeer, weggebruikers moeten tijdens de intocht rekening houden met opstoppingen en worden verzocht de route zoveel mogelijk te mijden.

Gratis Chocomel:

Bij aankomst van de Sint kan het gemeen koud zijn dus zowel op het Vuykterrein bij Restaurant Fuiks en op het Stadsplein bij Restaurant In den Boekenkast wordt er gratis heerlijke warme Chocomel geschonken.

Programma en foto’s terug te vinden op Capelsefestiviteiten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30