Steven Verhoeff in betere tijden, zonder rugklachten in actie. (Foto:Wijntjesfotografie.nl)
Steven Verhoeff in betere tijden, zonder rugklachten in actie. (Foto:Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Korfballer Steven Verhoeff kan niet wachten...

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Terwijl de korfballers van KCC/SO natural zaterdagavond de strijd aanbonden tegen Blauw-Wit lag Steven Verhoeff thuis op de bank. Rugklachten.

Door Jan Timmer

“Het was echt bizar. Tijdens de krachttraining vorige week maandagavond pakte ik een gewichtje van vijftien kilo op en voelde ik meteen dat mijn rug op slot zat. En dat terwijl mijn lijf al goed op bedrijfstemperatuur was en ik kort daarvoor aanmerkelijk zwaardere gewichten had getild. De volgende ochtend voelde de rug nog stijf en had ik veel pijn. Ik kon eigenlijk alleen maart liggen. Pas tegen het weekeinde ging het iets beter. Ik heb vrijdag gewerkt, maar autorijden zat er niet in. Korfballen dus ook niet. Ik moest de wedstrijd tegen Blauw-Wit laten schieten, ben ook niet mee geweest naar Amsterdam. Dat leek me verstandiger. Mijn spieren hebben een flinke optater gehad; dat is duidelijk. Ik hoop deze week weer voorzichtig te kunnen beginnen met trainen. De pijn is nu gelukkig weg.” Juist dít zaalseizoen wilde Steven Verhoeff (29) geen wedstrijd missen. Logisch, want ‘zijn’ KCC komt uit op het hoogste niveau: de Korfbal League. “Hier heeft de club jaren lang naar toe gewerkt”, zegt de man die vorige week de eerste KCC-treffer op het hoogste podium wist te scoren. “Daar wil je als speler bij zijn. Dat we zover zijn gekomen geeft zó veel trots. Je voelt het in alle geledingen van onze vereniging. We hebben dit doel bereikt vanuit eigen kracht, met voornamelijk eigen spelers en met een prachtige groep vrijwilligers, Voor mij is het extra gaaf omdat ik vorig seizoen grotendeels in het tweede team actief was. Daarom wil ik nu weer zo snel mogelijk fit zijn, meehelpen om ons te handhaven. Het kán. Er zijn teams waar we punten van kunnen pakken. En dat gaan we doen ook!”

Steven Verhoeff groeide als korfballer op bij CKV Nieuwerkerk, maar vertrok op 15-jarige leeftijd naar KCC omdat de sfeer bij zijn oude club hem niet aanstond. “Voor mij is er maar één vereniging: dat is KCC”, zegt de 29-jarige wiskundedocent. “Deze club is mijn sportieve thuis en ik ben er samen met Michiel Last met veel plezier ook als jeugdtrainer van B1 actief.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 22 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06