Novita Metz en Narda Maliangkay. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Novita Metz en Narda Maliangkay. (Foto: Annemarie van der Ploeg) (Foto: Annemarie van der Ploeg)

December staat bol van de activiteiten in Schenkel

  •   keer gelezen

Capelle - Regelmatig vindt er een Breed Overleg Schenkel (BOS) plaats. Tijdens zo’n bijeenkomst werd aangegeven dat er meer samengewerkt moest worden. Narda Maliangkay (inloopcoach Pameijer) en Jumbo Bruins namen het initiatief om met een klein groepje bij elkaar te gaan zitten en na te denken over de decembermaand. Er wordt veel georganiseerd, maar hoe kun je dat zichtbaar maken in de wijk? Buurtcoach Novita Metz werd ingeschakeld om daarnaar te kijken. Na twee bijeenkomsten met verschillende partners werd er, net als in een puzzel, met allerlei stukjes een programma voor de decembermaand samengesteld.


Door Annemarie van der Ploeg

“Partners zoals Sportief Capelle, de scholen, de kerk en de Wel zijn hierbij betrokken. Er werd uitleg gegeven wanneer iemand actief was en wat hij ging organiseren. Zo kom je met elkaar in contact en kun je alles op elkaar afstemmen. Op 21 december wil Basisschool De Triangel op verschillende plekken in de Florabuurt buiten het Kerstverhaal vertellen. Wij vonden het leuk om daarvoor of daarna nog iets leuks te doen”, vertelt Metz.

Doel

Maliangkay legt uit: “We willen verbindingen leggen. Kinderen krijgen op school wel wat mee van de decembermaand, maar je bereikt weinig volwassenen, zoals bijvoorbeeld de mensen die werken. Je probeert mensen naar buiten te lokken en meer te betrekken bij alles wat er georganiseerd wordt.” Metz vult aan: “Op het overzicht staat wat, wanneer, waar en voor welke leeftijd wordt georganiseerd.”

Nieuwjaarsreceptie

Op 9 januari vindt er vanaf 16.30 uur aan de Bongerd 14 een nieuwjaarsreceptie plaats voor de wijk Schenkel. “We beginnen met lekkere hapjes en drankjes en toasten op het nieuwe jaar. Wie wil, kan blijven eten. We hebben een soepbuffet”, vertelt Maliangkay.

Vervolg

“Als het aanslaat, gaan we misschien volgend jaar elk kwartaal activiteiten organiseren. Voor de bewoners is het belangrijk dat er aandacht voor hen is. Dat is het doel waarvoor we dit organiseren”, besluit Metz.

Wat is er te doen?

De decemberactiviteiten in Schenkel zijn te vinden op www.welzijncapelle.nu. Activiteiten in heel Capelle zijn te vinden op www.watisertedoenincapelle.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten