Bloemen. (foto: Thinkstock)
Bloemen. (foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Capelle trots op genomineerden vrijwilligersprijzen

Algemeen 47 keer gelezen

Capelle - De Capelse genomineerden die door de gemeente worden voorgedragen voor de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijzen zijn bekend. Volgens de jury zijn de Dani Eldenstichting, het Capels Kindercollectief en het Energiecollectief Capelle de meest verrassende, grensverleggende en vernieuwende organisaties. Anita Woerdenbach van Hockeyclub Capelle is de meest bijzondere vrijwilliger. Met ruim 80 aanmeldingen van hoge kwaliteit had de jury een lastige taak om een keuze te maken.

Wethouder Josien van Cappelle: “We hebben veel goede inzendingen ontvangen. Vrijwilligerswerk leeft echt in de Capelse samenleving. Ik wil iedereen bedanken die een organisatie of vrijwilliger heeft voorgedragen. Het is goed om te zien dat er zoveel waardering voor hen is. Ik ben trots op onze vrijwilligers! We gaan de genomineerden vandaag, op de Nationale Vrijwilligersdag, voordragen bij de landelijke organisatie. Ik roep iedereen op te stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl. Dat kan tot 30 januari. We willen natuurlijk heel graag dat onze Capelse initiatieven met de landelijke prijs in het zonnetje worden gezet! Dat hebben ze verdiend.” In ieder geval krijgen de genomineerden een passend cadeau van de gemeente én een middag hulp van wethouder Josien van Cappelle.

Dani Eldenstichting

Ruim 450 vrijwilligers met een vakdiploma zetten zich in om patiënten – waarvan sommige in hun laatste levensfase – een heerlijke dag te geven. De Dani Eldenstichting organiseert verwendagen in ziekenhuizen, sturen verwenpakketjes naar mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en zijn oproepbaar voor twee hospices in de Capelse regio om cliënten een massage, pedicure, kapbeurt of schoonheidsbehandeling te geven.

Capels KindercollectiefHet Capels Kindercollectief bestaat uit vrijwilligers van Capelse kinderclubs. Zij komen een aantal keer per jaar bijeen om informatie en ervaringen uit te wisselen om de kwaliteit van kinderclubs te verbeteren. Deze kennis delen de vrijwilligers vervolgens weer binnen hun eigen organisaties om zo een veilige omgeving te garanderen voor kinderen en hun ouders. Dit alles onder bezielende leiding van de kinderbuurtcoach.

Energiecollectief Capelle

Het energiecollectief bestaat uit vrijwilligers die bewoners in hun eigen omgeving adviseren over duurzame energie. Het voornaamste doel van de stichting is de lokale afname van duurzame en schone zonne-energie zo veel mogelijk bevorderen. De vrijwilligers van het energiecollectief helpen en ondersteunen bewoners daarbij.

Anita Woerdenbach van Hockeyclub Capelle

Anita Woerdenbach verzorgt al tientallen jaren sportieve activiteiten voor allerlei doelgroepen van groot tot klein, met als doel om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Dit doet zij bij Hockeyclub Capelle. Anita doet dat altijd met veel inzet en passie waardoor mensen daardoor ook uit een sociaal isolement geraken.

Landelijke prijzen
Vanuit de landelijke vrijwilligersprijzen maken initiatieven uit heel Nederland kans op 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs). Zes genomineerden voor de juryprijs winnen een workshop waarin ze leren hun eigen organisatie te pitchen/presenteren. De beste vrijwilliger maakt kans op een reischeque t.w.v. € 1000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). Via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl kunnen mensen tot 30 januari stemmen op hun favoriete kandidaat of initiatief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 20 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55