Afbeelding
Foto: Cor Hulsbus

Top ijsschow Disney on Ice betovert harten van jong en oud

Algemeen 39 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen woensdag en donderdag vonden de eerste extra shows plaats van Disney On Ice in het Ahoy Theater, oftewel hal 1. De show was voor het laatst in 2013 in Rotterdam te zien en zal, naar alle waarschijnlijkheid, vanaf nu elk jaar terugkeren in de Maasstad. Maar liefst acht shows geven de 41 artiesten en twintig medewerkers van Feld Entertainment tot en met zondag 17 december. Voor sommige shows zijn nog kaarten beschikbaar.

Door Cor Hulsbus

Topshow

Per show kunnen maximaal 3500 gasten zich verbazen over de vele schitterende danspassen, pirouettes en schitterende decors en attributen. Dit is een topshow zoals alleen Disney en Feld Entertainment het kunnen brengen. Op donderdagmiddag laten promotors Karin en Bruno de Haas de aanwezige journalisten al kennis maken met de acteurs en schaatsers uit een groot aantal landen. De reis achter de schermen voert langs de vele kostuums, decorstukken en omkleedcabines. Maar liefst zestig medewerkers reizen negen maanden per jaar de wereld over. ,,Maar er zijn negen verschillende shows die dus rouleren”, legt de Amerikaanse stage-manager uit. ,,De ice-guys begonnen maandag al met het vullen van het bassin wat dus moest worden omgetoverd tot een ijsvloer van drie a vier inch, zeg maar bijna tien centimeter. Op woensdagmiddag konden de schaatsers hier in Ahoy al oefenen en in de avond de eerste van acht shows in Rotterdam geven.”

Betoverend

De schaatsers laten in de middaguren al schitterende sprongen zien maar in de avonduren is alles zo anders. De decorstukken zorgen voor een betoverende sfeer, de deelnemers op het ijs vertolken nu allerlei bekende Disney-figuren. Van Mickey en Minnie tot aan Enna en Elsa. In het eerste bedrijf staan alle figuren van Toy Story 3 op het ijs, inclusief Barbie en Ken. Ook de Kleine Zeemeermin steelt de show. Na de pauze zijn het de auto’s van Cars en de bekende ‘acteurs’ uit Frozen.

Nieuwerkerker Jandino is met zijn gezin te gast bij Disney on Ice en zijn kinderen mogen in een karretje rondrijden. De entertainer geniet zelf van de twee uur durende voorstelling en maakt talloze foto’s van zijn kids die trots om zich heen kijken en als een volleert artiest zwaaien naar het publiek.

Datzelfde publiek gaat opgetogen en betoverd naar huis. De speaker roept nog op vriendjes te appen en foto’s op facebook en instagram te plaatsen. Waar voorheen nooit opnamen gemaakt mochten worden van grote shows zien de producenten tegenwoordig de social media als reclamemiddel. Maar de shows lopen sowieso altijd al goed. Wie niet voor zondag naar Ahoy kan gaan, kan nog in Utrecht en Amsterdam terecht voor de Betoverende Werelden.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws gisteren
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46