Na bijna zes jaar voor Stichting PCPO Capelle - Krimpen te hebben gewerkt, heeft Nico de Haas een nieuwe baan in Breukelen aanvaard.
Na bijna zes jaar voor Stichting PCPO Capelle - Krimpen te hebben gewerkt, heeft Nico de Haas een nieuwe baan in Breukelen aanvaard.

Scholendirecteur PCPO neemt afscheid

Algemeen 47 keer gelezen

Capelle/Krimpen aan den IJssel - Na bijna zes jaar voor Stichting PCPO Capelle - Krimpen te hebben gewerkt, heeft Nico de Haas, voorzitter van het College van Bestuur, een nieuwe baan in Breukelen aanvaard bij de Vereniging Vechtstreek en Venen als Verenigingsdirecteur.

Door Cor Hulsbus

Nico de Haas was sinds 2012 de bestuurder van de stichting voor christelijk onderwijs en zal 1 maart 2018 Stichting PCPO Capelle - Krimpen verlaten. De Haas laat naar eigen zeggen een stabiele, op ontwikkeling gerichte en financieel gezonde organisatie achter. “Het leerlingenaantal is stijgend en alle scholen van de stichting hebben het vertrouwen van de Inspectie van het Onderwijs dat de onderwijskwaliteit op orde is. Er wordt gewerkt met bevlogen en betrokken personeelsleden en op veel scholen is de band met de kinderopvang verstevigd.”
De Haas geeft aan dat de kinderopvang een belangrijk onderdeel is geworden op veel van de scholen in Capelle en Krimpen. “Samen met kinderopvangorganisaties is geïnvesteerd in de gebouwen om ouders te ‘ontzorgen’. In veel scholen van PCPO wordt voor kinderen van 0 tot 13 jaar onderwijs, zorg en opvang op één plek georganiseerd.”
In Krimpen zijn zowel De Wegwijzer als Het Kompas ingericht als integraal kindcentrum. Beide scholen groeien in leerlingenaantal.” De Haas is enthousiast: “Dat het aantal leerlingen op beide scholen groeit is best bijzonder te noemen, aangezien het totaal aantal leerlingen in deze gemeente terugloopt. De beide scholen staan goed bekend en door de enthousiaste teams krijgen kinderen een solide basis mee”.
“Er is veel ontwikkeld en verbeterd voor de kinderen de laatste jaren”, aldus De Haas. Zo is de kwaliteit van het onderwijs sterk verbeterd: “De Groen van Prinstererschool is een paar jaar geleden genomineerd voor excellente school. De Fontein & Balans in ‘s Graveland hebben in 2017 het predicaat ‘goed’ gekregen van de Inspectie van het Onderwijs. Daarnaast is er een mooie ontwikkeling in Fascinatio. De Ontmoeting betrekt in augustus een gloednieuw pand. De Ontmoeting ontwikkelt zich als internationale school met tweetalig onderwijs.” De Haas gaat verder: “De Horizon aan de Koggerwaard doet het enorm goed. De Horizon aan de Roerdomplaan krijgt over een paar jaar nieuwbouw. Beide scholen zijn ook zeer positief beoordeeld en kunnen binnenkort het predicaat ‘goed’ krijgen.” Het Baken heeft een nieuw schoolplein en is gestart met een hoogbegaafdheidsklas. De Sjalomschool in Schollevaar krijgt een uitbreiding. We zijn het voormalig Catamarangebouw aan het opknappen. De samenwerking met de gemeente om een KinderLab te realiseren is fantastisch.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws gisteren
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46