De kerstvakantie is ten einde en de deuren van zwembad De Blinkert zijn weer open.
De kerstvakantie is ten einde en de deuren van zwembad De Blinkert zijn weer open.

Het was stil in zwembad De Blinkert tijdens de kerstvakantie

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle aan den IJssel –  De kerstvakantie is ten einde en de deuren van zwembad De Blinkert zijn weer open. Met andere woorden, in de vakantieperiode kon geen enkele Capellenaar gebruik maken van het zwembad. Dit tot grote teleurstelling van veel kinderen en hun ouders die juist in deze periode actief wilden zijn en als gezin wilden zwemmen in Capelle. De Lansingh, dat sinds 1 april 2017 eveneens wordt beheerd door Optisport, was wel gewoon open en trok veel Capelse zwemmers.

Door Cor Hulsbus

Jara en Justin wilden met hun ouders in de vakantie gaan zwemmen in De Blinkert. Maar de website gaf duidelijk aan dat het zwembad helaas was gesloten, zonder verdere uitleg. Onbegrijpelijk, foetert vader Bram. “Dit zijn de kansen voor een zwembad om zich te profileren, Ouders en kinderen hebben vrij en willen voor weinig geld een gezinsuitje plannen.” Ook Christiaan van Veen begrijpt er niets van. “Ze geven met de Rotterdampas korting en zelfs gratis toegang, maar ze zijn zelden open om vrij te zwemmen. Je kunt normaliter alleen op zondag van elf tot twaalf familiezwemmen en van twaalf tot kwart voor twee vrij zwemmen. Dat is toch vreemd? Het is wel het zwembad in de gemeente, dus voor alle Capellenaren.” Hoewel de gemeente Capelle aan den IJssel eigenaar is van zwembad De Blinkert, heeft beheerder Optisport vrijwel alle zeggenschap over het probleembad. Zwemvereniging ACZ heeft nog nooit wedstrijden tegen andere clubs kunnen organiseren in het eigen bad. Ouders met kinderen kunnen amper vrij zwemmen en overige banenzwemmers kunnen alleen doordeweeks rond lunchtijd een uurtje terecht. Terwijl de gemeente er alles aan doet om kinderen aan het sporten te krijgen, is het lokale zwembad in de meeste gevallen dicht. Uitwijken naar Zevenkamp of Krimpen aan den IJssel is dan de enige optie voor de bijna zestigduizend Capellenaren. Decennialang is er gedoe over De Blinkert en velen wachten met smart op het nieuwe multifunctionele sportcentrum aan de Alkenlaan/Pelikaanweg. Ook daar zal Optisport het zwemcomplex beheren.

Optisport Exploitaties is naar eigen zeggen specialist in het exploiteren van sport en leisure accommodaties Ze hebben niet alleen zwembaden, maar ook sporthallen, fitnesscentra, schaatsbanen en speelparadijzen in beheer. Meer info: www.optisport.nl. We hebben Optisport gevraagd om een reactie, maar deze was nog niet binnen toen de krant naar de drukker moest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 11 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 15 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58