Adri van Tiggelen gaat voor een mooie afsluiting met CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Adri van Tiggelen gaat voor een mooie afsluiting met CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.l

Van Tiggelen volgt zijn gevoel

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Objectief gezien is er voor Adri van Tiggelen geen reden om zijn contract bij CVV Zwervers niet te verlengen. Toch vertrek de oud-international na dit seizoen bij de Capelse tweedeklasser.

Door Jan Timmer

Over het hoe en waarom wil Van Tiggelen geen inhoudelijke uitspraken doen. “De reden houd ik voor me”, zegt hij. “Keuzes maak ik op gevoel en dit was er zo één. In goed overleg met de clubleiding heb ik besloten er geen tweede jaar aan vast te plakken. Uiteraard maak ik deze competitie gewoon af, hopelijk met een mooi resultaat. We willen kampioen worden en zijn vooralsnog goed op weg. Zwervers staat bovenaan en heeft een periodetitel op zak. Nu is het zaak om door te pakken. De selectie is sterk genoeg om onze doelstelling in praktijk te brengen. Met dank aan onze teammanager Rob Naaktgebooren die een evenwichtige selectie heeft samengesteld, voetballers met wie prima te werken is. Ik besef ook dat de weg naar een kampioenschap nog lang is. Tegenstanders weten dat wij de te kloppen ploeg zijn en zijn geneigd om zich in te graven als ze tegen ons spelen. Logisch. Wij moeten daar goed mee omgaan en ons daar tegen moeten wapenen. De ene keer lukt dat gemakkelijker dan de andere keer. Erg prettig is in ieder geval dat we vrij gemakkelijk scoren. Als we dat blijven doen komt komt succes dichterbij . Uiteraard zal moeten blijken hoe de jongens omgaan met de situatie waarin de trainer heeft aangegeven te vertrekken. Zoals ik er nu tegenaan kijk zullen ze er zich niet door laten afleiden.” Zwervers hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Oliveo. “Geen gemakkelijke opdracht”, zegt Van Tiggelen. “Elk duel staat vanaf nu op zich. Elke week hopen we dichter bij ons doel te komen: Zwervers terug naar de eerste klasse brengen.”

Adri van Tiggelen is zeker nog niet van plan om zijn trainingspak aan de wilgen te hangen. “Wanneer zich een mooie club aanmeldt, dan ben ik zeker bereid in gesprek te gaan”, zegt hij. “Ik vind dit vak nog veel te leuk om er mee te stoppen en ben onverminderd ambitieus. Ik zoek wél een club die echt wat wil. En het niveau van de spelersgroep moet passen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 13 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58