Cliënten met de begeleiding aan het werk bij Creart.
Cliënten met de begeleiding aan het werk bij Creart. Foto: Annemarie van der Ploeg

Nuttig en creatief bezig zijn bij werkproject Creart van Pameijer

Algemeen 68 keer gelezen

Creart is een werkproject van Pameijer aan de Bongerd 14 voor mensen die ver van de arbeidsmarkt verwijderd zijn. Ze zijn hier nuttig bezig met opdrachten op textielgebied. Iedereen is hier welkom om te komen kijken en kan gewoon binnenlopen. Ook kunnen hier bij de leiding bestellingen worden opgegeven. Tijd om meer bekendheid te geven aan dit mooie project.

Annemarie van der Ploeg

Capelle - Marja Moet, leerwerkcoach Creart vertelt: “Pameijer zit al zeker 40 jaar op deze locatie. Bij Creart breien, haken, punniken en naaien we en tekenen we op textiel, bijvoorbeeld op kussens. Ook doen we op kleine schaal zeefdrukwerk en maken kleine dingetjes als vlaggetjes en voelzakjes voor de fysiotherapeut.

Verder werken we voor de webwinkel van Pameijer, Rotterdams Handmerk. Alles wat wij maken is heel divers, heel leuk. Er is ook iemand die kralen sorteert voor de Kralenhandel aan de ‘s Gravenweg. Mijn collega maakt met de cliënten armbandjes die bij Fysiotherapie Lageland en bij een kapperszaak worden verkocht.

De producten die hier staan en hangen zijn te koop. Van de opbrengst kopen wij nieuwe materialen of soms ook iets lekkers voor de cliënten. Van kringloopwinkel Tweede Keus uit Ridderkerk krijgen we oude dekens en knopen. Van deze materialen maken wij tassen, die daar weer worden verkocht.

“Het is voor ons heel belangrijk dat we nuttig bezig zijn en erkenning krijgen. Iedereen die binnenkomt, vindt het leuk wat we doen en sommige geven ook bestellingen op. Dan weet je dat je goed bezig bent.”

De cliënten werken graag bij Creart. Marianne Smit vertelt: “Ik brei en haak en heb ook al knuffeltjes genaaid. Ik heb heel veel dingetjes met de hand gemaakt. Het geeft me heel veel plezier. Ik ben erg creatief. Thuis heb ik veel creatieve sets.”

Jolanda Boonstra heeft het ook naar haar zin. “Ik naai achter de naaimachine, maak tassen en rijg kralen. Thuis schrijf ik nogal veel. Joke van der Plas besluit: “Ik werk voor de Kralenhandel. Ik zie slecht, maar kralen kun je voelen. Ook heb ik met papier-maché gewerkt, maar dat werd niets meer.

Momenteel ben ik met een mobile bezig en ik heb Marja geholpen met het opruimen van kralen en knopen. Ik zit hier al lang en vind het ontzettend leuk om te doen.”

Iedereen is van harte welkom om bij Creart te komen kijken van maandag tot en met vrijdag aan de Bongerd 14 in Capelle a/d IJssel, tel. 088-2716111. Kijk ook eens op de webshop van Pameijer:
www.rotterdamshandmerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 11 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 15 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58