Alex Tournier (rechts) van de stichting Van Zinloos Geweld naar Zinvol Gedrag tijdens een vrijwilligersbeurs. (Foto: Jan van der Arend)
Alex Tournier (rechts) van de stichting Van Zinloos Geweld naar Zinvol Gedrag tijdens een vrijwilligersbeurs. (Foto: Jan van der Arend) Foto: Jan van der Arend

Steeds meer steun voor Alex Tournier

Algemeen 46 keer gelezen

Hij zet zich al meer dan zestien jaar belangeloos in voor de stichting Van Zinloos Geweld naar Zinvol Gedrag (ZG2). De in Capelle gevestigde stichting bestaat uit louter vrijwilligers die zich onder de inspirerende coördinatie van Alex Tournier inzet voor een betere samenleving. Het gaat vooral om mensen die zich inzetten voor slachtoffers van geweld. Mensen die het hart op de goede plaats hebben en mensen die de stichting in woord en gebaar steunen. Juist die groep groeit spontaan, snel en succesvol.

Door Cor Hulsbus

Capelle - Capellenaar Alex Tournier wordt regelmatig gebeld door mensen die via via van de stichting hebben gehoord en iets willen doen voor mensen. “Daar zijn we uiteraard erg blij mee. We krijgen steeds meer steun, draagvlak en middelen omdat mensen onze stichting steunen. De stichting heeft immers als doel het onder de aandacht brengen van normen, waarden, respect, fatsoen en veiligheid. We zijn een onafhankelijke organisatie zonder binding met enige levensbeschouwelijke, politieke of belangengroepering. We willen graag geestelijk en/of lichamelijk geweld bestrijden. Maar we richten ons ook op slachtoffers van zinloos geweld. We helpen en verwijzen door naar professionele hulp of diensten.”
“Laatst was het weer raak in de regio als het gaat om laffe daden. Een 86-jarige dame, die al twee maal thuis was overvallen de afgelopen jaren, liep op straat en werd slachtoffer van een wisseltruc. Gouden collier en twee ringen worden omgewisseld voor nepsieraden. Op klaarlichte dag, gewoon op straat. In de media valt te lezen dat in onze buurgemeente Rotterdam het aantal overvallen met twintig procent is gestegen. Wij zoeken daarom mensen die zich in willen zetten voor een betere maatschappij, maar ook mensen die zich willen bekommeren om slachtoffers. Een van onze nieuwe projecten richt zich op het geven van lezingen op scholen om kinderen nog bewuster te maken van de gevolgen van onder meer drank, drugs (digitaal) pesten en zinloos geweld. Mensen die hierover kunnen vertellen en kinderen voorbeelden laten zien zodat deze leerlingen bewuster in de maatschappij komen te staan. Normen en waarden overbrengen. Vroeger deden (groot)ouders dat in eerste instantie. Tegenwoordig krijgt het onderwijs die taak van sommige ouders toebedeeld maar leerkrachten hebben hun handen al vol. Overigens zoeken we ook versterking voor onze stichting op juridisch en administratief gebied. Mensen kunnen zich aanmelden via info@zinvolgedrag.nl”, aldus Alex Tournier die zich al vele jaren belangeloos inzet en steeds meer steun van inwoners en bedrijfsleven krijgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 18 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 21 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58