Arjen Seckel (in pak) geeft uitleg over de vernieuwde Koperwiek. (Foto: Margriet van Dam)
Arjen Seckel (in pak) geeft uitleg over de vernieuwde Koperwiek. (Foto: Margriet van Dam) Foto: Margriet van Dam

Rondje door bouwgebied Koperwiek

Algemeen 34 keer gelezen

Omwonenden, winkeliers en pers konden vorige week vrijdag alvast een kijkje achter de schermen krijgen bij de vernieuwing van winkelcentrum Koperwiek.

Door Margriet van Dam

Capelle - “De Capellenaar heeft behoefte aan een echt stadshart”, vertelt Robin van Gaal, programmamanager Stadsontwikkeling van de gemeente Capelle aan den IJssel. “Het Stadsplein is nu geen bruisend plein, wat we eigenlijk wel willen hebben. Wat ooit is ontstaan zonder doel, zijn we nu met een aantal doelen aan het repareren. Het winkelcentrum wordt vernieuwd en wordt uitgebreid tot onder de metrobaan.”

Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Koperwiek, heeft NEOO ingehuurd om de ontwikkeling van het winkelcentrum te begeleiden. Arjen Seckel, ontwikkelaar bij NEOO, geeft de genodigden een rondleiding. Met bouwhelmen op mogen we het bouwgebied betreden.

De Koperwiek wordt volgens Seckel overzichtelijker. “Als je bij de Jumbo staat en je kijkt door de passage, zie je straks het Stadsplein met het Isala Theater”, zegt Seckel. “Zover kan je doorkijken.”

Rolbaan

Later tijdens deze sneak preview komen we bij een rolbaan, ook wel ‘tapis roulant’ genoemd. Hiermee kunnen mensen vanuit de nieuwe parkeergarage naar beneden komen met eventueel een winkelwagentje. Nu zit de rolbaan nog in hout verpakt, maar we kunnen toch boven een kijkje nemen door even de kuitspieren aan te spannen.

Zo komen we op het parkeerdek. “Materiaal dat gebruikt wordt voor de buitenkant van het winkelcentrum is bijvoorbeeld cortentstaal”, vertelt Seckel verder. “Dit is verhard staal dat roest aan de buitenkant, maar daardoor een beschermlaag vormt waardoor de rest niet roest. Door het roesten wijzigt de kleur binnen een jaar of twee.

“Daarnaast zie je aan de buitenkant een witte doorlopende rand. Binnen worden de puien hoger. Een modern winkelcentrum vraagt om grotere winkels met mooiere puien, die kunnen concurreren met internetwinkels. We willen een feest maken van het winkelen. We liggen met de bouw op schema en wat tussentijds klaar is, gaat open.”

Nieuwe winkels

Nieuwe winkels in de Koperwiek worden onder andere Specsavers, New York Pizza, La Place en Jeans Centre. In het middelpunt van het winkelcentrum komt een plek waar je kan zitten om iets te eten en te drinken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 18 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55