"Een week waarvan de Capelse jeugd nog een lange en fijne herinnering zal over houden." Foto: Leo Snijders

Pretparkweek gaat gelukkig toch door !

Algemeen 35 keer gelezen

Niks te doen tijdens de laatste week van de zomer vakantie? Dan is er in Capelle aan den IJssel reeds meer dan 32 jaar de mogelijkheid om in de laatste week van de lagere school vakantie van 20 t/m 23 Augustus met je vrienden een paar dagen op pad te gaan, georganiseerd door Buurthuis de Trefhoek.

Capelle - De Speelweek is inmiddels een begrip in Capelle. “En het leek er even op dat deze dagen dit jaar niet door zouden kunnen gaan omdat wij begin april een schrijven van de gemeente kregen dat zij van mening waren dat een pretparkweek waarin de jeugd in een week naar vier pretparken gaan niet past in de geest van de subsidieregeling vakantieactiviteiten.

Gelukkig kregen wij 5 juni het bericht dat de gemeente hecht aan voldoende activiteiten voor de jeugd in de vakantie en dat de subsidie beschikbaar is”, meldt Leo Snijders. “Dus ongeveer zeventig jongeren in de leeftijd van 7 t/m 19 jaar kunnen weer een week op pad naar diverse leuke attracties zoals Drievliet, Duinrell, Walibi en de Efteling.”

Maandag 20 augustus begint de week om 9.15 uur als de bussen vertrekken vanaf de Schermerhoek 506 in Oostgaarde met een bezoek aan het familie park Drievliet.

Dinsdag 21 augustus staan de touringcars reeds om 8.45 uur klaar voor een bezoek aan Duinrell voor veel spektakel met rodelbanen en water. Ook in het Tikibad is volop spetterplezier in de spectaculaire donkere glijbanen met watervallen.

“Woensdag 22 augustus vertrekken we om 8.15 uur want dan staat de reis naar Walibi World op het programma. Klapper is altijd El Condor, de achtbaan waarbij je met een stoeltje aan de rails hangt en een paar forse salto’s maakt.”

Donderdag 23 augustus staan de touringcars al om 8.30 uur klaar want dan staat de reis naar het meest bekende attractiepark van Nederland de Efteling op het programma.

Deelname aan dit weekprogramma kost maar € 70- p.p. (€ 73,- incl twee uur Tikibad in Duinrell) en bij deze prijs zit inbegrepen: de toegang, vervoer, versnapering en begeleiding door een enthousiast en deskundig team van vrijwilligers.

Daar er elk jaar voor deze dagen veel belangstelling bestaat en er maar twee bussen gaan, is het raadzaam je snel aan te melden bij de organisatie van deze week. Dit kan vanaf heden t/m 14 augustus bij Leo Snijders via LeoSnijders49@gmail.com of telefonisch 06-20041117

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 22 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06