Docent Peter Euser met de leerlingen die naar Vietnam gaan. Derde van links: Amber Heerens.
Docent Peter Euser met de leerlingen die naar Vietnam gaan. Derde van links: Amber Heerens. Foto: onbekend

Leerlingen gaan op reis naar Vietnam

Algemeen 39 keer gelezen

Bovenbouwleerlingen Amber Heerens, Dylan Erwich en Suzanne de Koning (uit Capelle) en Zekki Mustafa (uit Krimpen) gaan samen met vier leerlingen van het Zuider Gymnasium van CSG Calvijn met vier begeleiders naar Vietnam. Zij werden na een sollicitatieprocedure geselecteerd.

Annemarie van der Ploeg

Peter Euser, docent wiskunde en rekenen, ambassadeur Leprastichting en organisator van de reis, is een van de begeleiders. De leerlingen zullen in oktober twee weken in Vietnam verblijven. Zo kunnen zij ervaren hoe het leven van een leprapatiënt eruit ziet.

Capelle - “We vliegen naar Hanoi waar een opleiding zit om schoenen op maat te maken en gaan ook mee het veld in om lepradorpen te bezoeken. In Quy Hoa gaan we in het guesthouse van het lepraziekenhuis logeren. Van daaruit gaan we spelletjes doen op de basisschool, turnles geven, dansles geven, sporten en Engelse les geven. Er is daar helemaal niks, dus wij nemen speelgoed mee en op de laatste dag geven wij iets aan elk kind”, vertelt Euser.

Amber Heerens heeft er heel veel zin in. “Ik heb een broertje met Down syndroom dus ik weet hoe het is als er raar naar je gekeken wordt. Het raakt mij dat mensen in een lepradorp verstoten worden uit de maatschappij. Het raakte me ook als er iets over mijn broertje werd gezegd. Ik ben van plan geneeskunde te gaan studeren. Ik vind het spannend om te gaan maar wel heel erg leuk.”

Steun de leerlingen

De leerlingen moeten hun eigen reiskosten van 1000 euro betalen. Euser vertelt: “Sommige leerlingen die dat bedrag niet hebben, zamelen geld in met acties en geven duidelijk aan dat het voor hun reis is.”

Daarnaast zetten de leerlingen, zoals Amber, acties op om geld in te zamelen voor de Leprastichting. “Ik heb bij familie en vrienden gecollecteerd, een collectebus bij de hockeyclub achtergelaten en ik mocht bij de eindshow van mijn dansschool (Noes Fiolet) een interview geven over wat ik in Vietnam ga doen en ook de mensen om een bijdrage vragen. Sommige mensen gaven wel 20 tot 50 euro. Daardoor weet ik dat de opbrengst richting honderden euro’s gaat.”

Steun de leerlingen en docenten die in oktober 2018 naar een lepradorp in Vietnam gaan en geld inzamelen voor de strijd tegen lepra. Met slechts 50 Euro kan een leprapatiënt opgespoord, behandeld en genezen worden, waardoor handicaps en verminkingen voorkomen worden. Stort je gift op de speciaal voor dit project geopende rekening NL53 INGB 0702 3262 08 t.n.v. ambassadeur P. Euser

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 16 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 19 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58