Carla van Schrijfcafé en Eigen Wijze Woorden:
Carla van Schrijfcafé en Eigen Wijze Woorden: "Ik voel mij trots als mijn inzet leidt tot inzichten en plezier bij anderen." (Foto: Thea van der Raaf)

Ontdek hoe leuk schrijven kan zijn

Algemeen 38 keer gelezen

Het Schrijfcafé is een gezellige bijeenkomst voor mensen die van verhalen en gedichten houden en best zelf zouden willen schrijven. Je schuift aan en doet mee aan de opdrachten en ontdekt hoe leuk schrijven is. De waardevolle tips inspireren je om zelf verder te gaan.

Door Thea van der Raaf

Krimpen/Capelle - Carla Scheepe-Belksma is initiatiefneemster van het Schrijfcafé. Ze doet dit samen met een collega, want samen versterk je elkaar, is haar devies. “Tijdens een bijeenkomst wordt je gestimuleerd om zelf te gaan schrijven”, legt Carla de werkwijze van het Schrijfcafé uit. “Je hoeft geen ervaring te hebben, maar het mag wel. Zo zijn er mensen die al lang schrijven, een dagboek bijhouden of vroeger schreven en het weer willen oppakken.”

Carla houdt haar Schrijfcafé op inspirerende plekken, zoals de bibliotheek in Capelle of Krimpen a/d IJssel. Tijdens de bijeenkomst krijg je een aantal opdrachtjes die je uitwerkt. Je put hierbij uit eigen ervaring of je fantasie.

Carla laat je bijvoorbeeld vijf plekken in je woonplaats opschrijven waar je een bepaalde gedachte bij hebt. Daar kies je er een van uit en daarbij verzin je weer vijf ervaringen. Ook kies je twee foto’s van de selectie die Carla bij zich heeft. Gewoon waar je oog op valt, want je weet nog niet wat je ermee moet doen. Met deze instapjes werk je naar een tekst toe.

Grappig

Moeilijk? Dat valt reuze mee, maar interessant is het wel. Met de steekwoorden die je zelf bedacht, neemt je fantasie, vermengt met herinneringen, het als vanzelf van je over. “De steekwoorden zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor een recept”, legt Carla uit.

Grappig is dat iedereen met de ingrediënten voor hetzelfde recept toch een totaal een andere product krijgt. Dat brengt je op het idee om er eens op een andere manier naar te kijken. Denk niet dat je gelijk een boek kan schrijven, waarschuwt Carla. Daarvoor moet je heel veel schrijfmeters maken.

Je kunt tijdens het Schrijfcafé ervaring opdoen, ontdekken wat je kan en geïnspireerd raken om er zelf mee verder te gaan. Soms kan het zelfs een opstap zijn naar een opleiding. Bij oprecht geïnteresseerden durf je je schrijfkunsten te delen.”

De inzet van Carla is om maandelijks een Schrijfcafé te organiseren. Te beginnen op vrijdag 29 juni van 10.00 - 12.15 uur in Bibliotheek aan den IJssel in Capelle.

Ben jij nieuwsgierig naar je eigen schrijfkunsten? Meld je aan via www.bibliotheekaandenijssel.nl of neem contact op met ‘Eigen Wijze Woorden’ van Carla Scheepe-Belksma via info@eigenwijzewoorden.nl of 06 46166784 (€ 12,50 incl. koffie/thee).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws gisteren
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46