Wethouder van Sluis kwam op de fiets met Jeffrey Dost van Gobike naar het Informatiecentrum Rivium. Foto PR
Wethouder van Sluis kwam op de fiets met Jeffrey Dost van Gobike naar het Informatiecentrum Rivium. Foto PR (Foto: )

Gobike-station in Capelle Rivium geopend

  •   keer gelezen

Capelle - Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) heeft gisteren het eerste Gobike station van Capelle aan de IJssel en het nieuwe (vervoers)informatiecentrum Rivium geopend. Hiermee wordt in Rivium het startschot gegeven voor een serie transformatie- en verkeersaanpassingen in de wijk.


Volgens de wethouder wordt Capelle Rivium ‘de meest innovatieve wijk van Capelle’. “De uitbreiding van de ‘ParkShuttle Baan’ met extra haltes maakt dat we vooroplopen in Nederland, maar eigenlijk in de hele wereld.” De ParkShuttle in Capelle is straks het eerste onbemande OV-vervoersmiddel op de openbare weg. In het Informatiecentrum aan de Rivium Boulevard kunnen ondernemers, bewoners en belangstellenden iedere donderdag van 12.00 tot 14.00 uur terecht voor informatie over alle ontwikkelingen. Rivium wordt door transformatie van kantoren naar woningen een wijk waar bewoners kunnen wonen, werken, verblijven en recreëren.

Het informatiecentrum biedt informatie over de bereikbaarheid van Rivium, de innovatieve vervoersontwikkelingen zoals de uitbreiding van de ParkShuttle, de Gobike stations en de Waterbus. Ook kan men er terecht voor info over transformatie van (kantoor)panden naar woningen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten