Tadeau van la Parra: zeer te spreken over zijn nieuwe club CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Tadeau van la Parra: zeer te spreken over zijn nieuwe club CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Tadeau van la Parra: Optimistisch over Zwervers

Algemeen 65 keer gelezen

Capelle - Als het aan Tadeau van la Parra ligt dan gaat CVV Zwervers meedoen om de prijzen in zijn eerste klasse-afdeling. “We hebben een goed team dat sowieso in de top zes kan eindigen.”

Door Jan J. Timmer

Van la Parra (24) maakte kwam deze zomer zijn opwachting op sportpark Couwenhoek. Daarmee kwam een ‘happy end’ aan een flirt die een jaar daarvoor al was ingezet. “Ik voetbalde toen nog bij Leonidas-zondag, waar ik vooral in het tweede elftal voetbalde”, vertelt de Rotterdammer met Surinaamse roots. “Ik koos vervolgens, ondanks de belangstelling vanuit Capelle, om het bij de zaterdagtak van Leonidas te gaan proberen. Dat werd geen succes, Toen Zwervers daarna opnieuw in beeld kwam, twijfelde ik niet meer. En zo vertrok ik na zeven seizoenen Leonidas naar een nieuwe club.” Spijt van zijn overstap heeft Tadeau van la Parra nog geen seconde gehad. “Ik voel me enorm thuis bij Zwervers. Dat heeft niet alleen te maken met het prima team waarin ik speel, maar zeker ook met de open wijze waarop mensen met elkaar omgaan. En ook de trainer - Ben Spork, red.- bevalt me uitstekend. Een fijne kerel met verstand van voetbal en mooie plannen met deze groep.”

De resultaten die Zwervers tot nog toe in de eerste klasse heeft weten te boeken stemmen zijn wisselend. “In grote lijnen gaat het goed”, vindt rechter centrale verdediger Van La Parra. “Maar de laatste weken presteren we minder goed. Dan zie je dat we verkeerde keuzes maken en vervolgens onrustig worden. Dat is helemaal niet nodig. We hebben gewoon een goed team dat elke wedstrijd voldoende scoringskansen creëert. Het is alleen wél handig om die mogelijkheden te benutten. Daarmee kunnen we voorkomen dat we in lastige situaties verzeild raken. Ik weet zeker dat ook dat voor elkaar komt.”

Tadeau van la Parra begon relatief laat als voetballer: in de C-tjes van NOC Kralingen. Als tweede jaars B koos hij voor Leonidas. “Voetbal heeft me veel moois gebracht”, zegt de derde jaars student Travel & Hospitality. “Vooral op het vlak van discipline was het een goede leerschool. Ik profiteer daar nog dagelijks van en breng mijn verhaal graag over aan jongere voetballers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws gisteren
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46