Foto:

Column Sophie Dijkgraaff: ‘Samen’ leving

  •   keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Sophie Dijkgraaff in de krant (editie Capelle) van deze week Ze maken graag een praatje met bezoekers van sportverenigingen, de Bieb of de Voedselbank. Patiënten van het IJsselland Ziekenhuis en bewoners van Hospice IJsselOever worden door ze verzorgd en bij de Wijkwinkel helpen ze met de administratie of belastingaangifte: de vrijwilliger. En dit is nog maar een zeer kleine greep uit de vele instellingen waar u deze groep waardevolle mensen ontmoet. Geheel belangeloos of tegen een geringe onkostenvergoeding geven ze inhoud aan het woord ‘samen’ leving. Ik vraag me dan ook af wat er zou gebeuren als deze mannen en vrouwen er de brui aan zouden geven.


Win-winsituatie

Vrijwilligerswerk is het cement van de samenleving. In een samenleving die steeds meer verhard en waar het eigenbelang aldoor voorop staat, is dat cement extra hard nodig. Vrijwilligers zorgen voor sociale verbinding, leefbaarheid en geven kleur aan het leven in de stad. Het promoten van vrijwilligerswerk is daarom heel belangrijk. Waarom zou je aan de slag gaan als vrijwilliger? Naast het helpen van de medemens is vrijwilligerswerk ook een mooie gelegenheid om werkervaring en sociale vaardigheden op te doen. Je leert organiseren, plannen, overleggen en krijgt de kans talenten te ontplooien. Vrijwilliger zijn is dus altijd een win-winsituatie.
Om onze huidige vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten doet onze gemeente ook dit jaar mee aan de landelijke ‘Meer dan Handen’-prijzen voor vrijwilligers. Voor dit prijzengala kunt u vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties of initiatieven tot 18 november aanmelden. Genomineerden voor de prijzen winnen ook een training bij het net geopende kenniscentrum voor vrijwilligers van stichting Welzijn Capelle.Dus beste medebewoners van Capelle, haast u naar uw computer, tablet of smartphone en meld uw favoriete vrijwilliger, vrijwilligersorganisatie of initiatief aan via de website www.capelleaandenijssel.nl/vrijwilligersprijs!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten